Oldtidskundskab
Ødipus - betydning
03. juni 2006 af
Ine86 (Slettet)
Jeg mener at have hørt i old-timerne at der er en dobbeltbetydning i Ødipus' navn.
Er det rigtigt, at:
Oida = jeg ved
Oidipus = opsvulmede fod.
Er det rigtigt, at:
Oida = jeg ved
Oidipus = opsvulmede fod.
Svar #1
03. juni 2006 af Jeppedyret (Slettet)
så vidt jeg ved betyder Ødipus "den uvidende" eller "den hovne fod"
Svar #4
04. juni 2006 af NuclearWarhead (Slettet)
"Oida" (οιδα) betyder ganske rigtigt "jeg ved".
Og Ødipus kommer af oidaô (οιδαω) (svulmer op, er opsvulmet) og pous (πους) (fod). Dvs. med opsvulmede fødder.
Og Ødipus kommer af oidaô (οιδαω) (svulmer op, er opsvulmet) og pous (πους) (fod). Dvs. med opsvulmede fødder.
Svar #5
04. juni 2006 af NuclearWarhead (Slettet)
Bah, så kan man ikke engang skrive græske bogstaver herinde...
Skriv et svar til: Ødipus - betydning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
