Matematik

Mundtlig mat A

04. juni 2006 af Krakatau7 (Slettet)
Hej

Er der andre som kan trække vektorfunktioner til mundtlig eksamen?

Hvis ja, hvad mener I så at man skal tale om?

Svar #1
04. juni 2006 af Krakatau7 (Slettet)

Så kan jeg spørge lidt mere konkret?

Er der nogen som mestrer det at finde en banekurves ligning via elimination af parameteren?

Eksempler derpå?

x= t^2+2t
y= 2t-1


og

x=2cos(t)
y=2sin(t)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2006 af kronisk (Slettet)

Har du ikke byttet om på koordinatfunktionerne? Altså: x = 2t-1 og y = t^2+2t ?
Hvis det er tilfældet, kan du isolere t i x's ligning og sætte ind i y's. Hvis det ikke er tilfældet er jeg ligeså blank som dig, eftersom at isolere t i DIN X'S ligning er ok svært.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2006 af kronisk (Slettet)

jeg tilføjer lige, at det er fordi af hvad jeg har læst plejer banekurvens ligning at være udtrykt i y...

Svar #4
04. juni 2006 af Krakatau7 (Slettet)

funktionerne er skrevet af efter bogen, de passer. Jeg har også rodet mig ud i den større lignigsløsning, som jeg med tiden har givet op på.

Svar #5
04. juni 2006 af Krakatau7 (Slettet)

Men hvad siger du til nummer 2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2006 af lany (Slettet)

Den første bliver blot en 2.gradsligning, som kan løses mht. t.

Svar #7
04. juni 2006 af Krakatau7 (Slettet)

Jeg skal finde en ligning via elimination via parameteren, men hvad mener du med at jeg kan finde ligningen ud fra andengradsligningen som kan løses mht til t?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2006 af lany (Slettet)

#7: Normalt isolerer man t i x-koordinaten(her svarer det til at løse en 2.gradsligning) og indsætter i y-koordinaten. Derved fås y som funktion af x.

Svar #9
04. juni 2006 af Krakatau7 (Slettet)

Okay - det giver mening...

Nyt spørgsmål

Jeg har denne vektorfunktion, hvor jeg skal finde ud af om der er steder hvor accelerationsvektoren står vinkelret på hastighedsvektoren.

og om der steder hvor accelerationsvektoren er parallel med hastighedsvektoren

jeg er fuldt ud indforstået med at

accelerationsvektoren, a(t), findes ved at differentiere hastighedsvektoren, v(t).

v = r'(t)

Men jeg ved ikke hvad det betyder grafisk at accelerationsvektoren står vinkelret på hastighedsvektoren eller hvad det betyder at a(t) er parallel med v(t)

Nogen der vil være venlige at forklare mig dette?

Skriv et svar til: Mundtlig mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.