Andre fag
Dit gennemsnittet forhøjes med den nye skalal
Jeg har kigget lidt på den nye skala, samlignet med den gamle over mine karakterer og nogle fiktive..
omregningen er fra den gamle til den nye:
13 og 11 =12
10 =10
9, 8 og 7=7
(kan ikke huske de sidste)
Hvis man får 5 høje karakterer(gamle:11,11,10,11,11....Nye:12,12,10,12,12) og disse er under den gamle skala vil gennemsnittet være: 10,8
og på den nye: 11,6
ændring på +0,8 i gennemsnit
Hvis så man får 5 lave(gamle:9,8,7,8,8....Nye:7,7,7,7,7)vil gennemsnittet være: 8
og på den nye: 7
ændring på (-1) i gennemsnit
Den nye karakterskala vil altså være dårlig for den der ligger i middelområdet, men være positiv for dem i toppen (over 9).
Hvad mener I?
MVH Kim!
Svar #1
05. juni 2006 af cdc (Slettet)
og på den nye: 6,4
ændring på (-1,6) i gennemsnit
Svar #2
05. juni 2006 af mommom (Slettet)
Det synes jeg er aldeles upassende..
Svar #3
06. juni 2006 af LasseL (Slettet)
Svar #4
06. juni 2006 af baeveren (Slettet)
Svar #5
06. juni 2006 af Brunsvigeren (Slettet)
Man kan få -3 (svarer til 00), det er bare vildt upædagogisk. Man kan være dårligere (kunne mindre) end ingenting!
Og midterkaraktererne forsvinder.
De fleste jeg kender ligger i den øverste midte af karakterskalaen (den gamle), altså, de får 8-9-taller. De får 7 (!!) efter den nye skala! Det for dem til at fremstå meget dårligere end de egentlig er! Det bare for dårligt!
Og dem der får 13 bliver også snydt. Nu får de 12! AAAAAARRRRRGGGGGHHHH!!!!!!
Pyha, nu har jeg det meeeeget bedre...
Svar #7
06. juni 2006 af kimvn (Slettet)
Det der var pointen med stigning/ændring af gennemsnit, var nu det at der er forskel på hvordan ens gennemsnit bliver på den nye karakterskala i forhold til den gamle.
Det optimale vil være, hvis gennemsnittet ændrede sig ens..
en der får 9,9,8,9,8 (8,6) nu vil få 7,7,7,7,7 (7) ... Det betyder stadigvæk at dem der får 10 og 11 vil nyde godt af ændringen, mens dem der får 8 og 9 vil få det dårligere I FORHOLD TIL deres med elever/studrende i "high-end"
Svar #8
06. juni 2006 af jasmina (Slettet)
mvh.
Svar #10
06. juni 2006 af cdc (Slettet)
Svar #11
07. juni 2006 af jasmina (Slettet)
Hvad hvis jeg vælger at holde friår???
Svar #12
07. juni 2006 af cdc (Slettet)
Svar #13
07. juni 2006 af Amigo (Slettet)
Svar #14
07. juni 2006 af jasmina (Slettet)
:)
# 13 Må desværre sige dig imod, du kan muligvis have ret i at folk så 'tager sig sammen' - men man må da ærligt indrømme at der er stor forskel på at have 9 og 7. Især hvis resten skulle ligge i den øverste ende, så kan 9-taller, hvis de bliver lavet om til 7-taller godt gøre megen damage gennemsnitsmæssigt...
Endvidere ved jeg ikke om jeg er heeellt vildt med det faktum at man ligefrem styrker polarisering; i stedet for at lade den gå sin egen gang.
Svar #15
07. juni 2006 af Jakobmp (Slettet)
Hvis jeg nu har 9,4 skal mit snit så rundes ned til 7 på den nye skala?
Svar #16
07. juni 2006 af allan_sim
De enkelte karakter omsættes med den konsekvens det så har for dit snit. Dine 9,4 kan altså rundes i alle mulige retninger afhængingt af, hvordan du har opnået de 9,4.
Svar #17
07. juni 2006 af Mads123 (Slettet)
Det problem jeg ser med skalaen er at det vil være lettere at få høje karaktere.
Svar #18
07. juni 2006 af cdc (Slettet)
#15 det kommer an på hvordan dit snit er havnet på 9,4 ville jeg tro (altså hvilke enkelt karakterer der udgør det)
Svar #19
07. juni 2006 af allan_sim
Det ville i hvert fald være det mest rimelige.
Bekendtgørelsen lægger måske også op til det:
"§ 23. Undervisningsministeriet kan dispensere fra bekendtgørelsen, når det er begrundet i usædvanlige forhold. "
Svar #20
07. juni 2006 af Dunnar (Slettet)
