Matematik

Vektor

19. januar 2004 af Tanja V (Slettet)
Hej

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

Om to vektorer a og b gælder, at

længden af a=1, længden af b=3 og
(a vektor, b vektor)=150 grader

Beregn gradtallet for vinklen mellem vektorerne a vektor+b vektor og a vektor-b vektor.


Beregn arealet af det parallelogram, som udspændes af vektorerne a vektor+b vektor og a vektor-b vektor.

PÅ FORHÅND TUSIND TAK FOR HJÆLPEN:-)

Svar #1
19. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Jeg har virkelig brug for hjælp til opgaven, så jeg håber i vil hjælpe mig:-)
PLEASE DET SKAL VÆRE I DAG!!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2004 af Jean

Her er en opgave, der er næsten identisk. https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=21530

Svar #3
19. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Jeg tror ikke lige at jeg har forstået det!!!Nogen der gider hjælpe mig TAK

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2004 af Jean

Hvad er det du ikke forstår?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2004 af Mille (Slettet)

Hej...

For at beregne vinklen skal du bruge formlen:

v = cos ^-1(vektor a * vektor b)/(længden af vektor a *længden af vektor b)

Sæt vektor a til (1,0) og udregn vektor b ved at sige (3*cos150),(3*sin150).

(Facit er 159,44 grader)

For at beregne arealet af parallellogrammet skal du bruge determinanten til vektor a, vektor b.
(Facit er 3)

Håber det hjalp. Ellers må du bare spørge igen. :o)

Hilsen Mille


Svar #6
19. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Det jeg f.eks. ikke forstår ved det første er:
Når jeg tegne en skitse af det gradtal jeg skal finde(sige mig om det er rigtig).
Jeg har tegnet sktsen på følgende måde:

en linje(vektora) på en 1cm og så en (b vektor)på 3cm og til sidst en linje(a vektor+ b vektor der går fra endepunktet af a vektor til b vektor.

Altså pilen går fra a vektoren først til b vektoren, og fra a vektorens endepunkt forbinder jeg en linje som så er (a+b) vektor

Hvilket gradtal er det nu jeg skal finde, er det den går fra vektor a til a+b eller b vektor til a+b.

Forstår du hvad jeg mener??

Svar #7
19. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Ups, jeg så ikke lige det du skrev Mille:-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2004 af Jean

Arh, jamen det er ok at tegne det. Du skal finde gradtallet mellem a-b (går fra endepunkt b til a) og a + b (har du hørt om parallelogramreglen, jeg tror ikke du lægger vektorer rigtigt sammen?)

Svar #9
19. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Hej med jer igen

Mht. til opgaven vil jeg siger, at jeg stadig ikke fatter hvordan jeg ska'lave opgaven.
Og jeg ved hellere ikke hvordan jeg ska'tegne det, nogen der kan forklare mig det nærmere TAK!

Svar #10
19. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Nogen der ka'hjælpe mig???

Svar #11
19. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Please jeg har virkelig brug for hjælp!!!

Svar #12
19. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Jeg sidder virkelig fast i den her opgave, den er ret svær!!!!

Svar #13
20. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

Ingen der kan hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. januar 2004 af starF (Slettet)

Hvad får du ud af at oppe din tråd 5 gange på ½ time? Det bliver altså opfattet som spam!
Hvad er det du ikke forstår? Hvad med at være mere specifik?

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. januar 2004 af starF (Slettet)

Og jeg har set du har beskrevet problemet, men jeg forstår ikke hvad du skriver, hvad mener du med f.eks.:

a vektor+b vektor og a vektor-b

Svar #16
20. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

#14 Ok, undskyld.

#15 (a+b)vektor og (a-b)vektor.


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. januar 2004 af starF (Slettet)

Så har jeg læst tråden igennem igen, ja for det første er det svært at tegne herinde og for det andet er det svært at forklare vektorer.
Og jeg må nok sige, at jeg er lidt doven til at skrive en stil og forklare nu.
Kan du ikke spørge din lærer eller klassekammerater?

Svar #18
20. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

StarF: Så drop opgaven!

Svar #19
20. januar 2004 af Tanja V (Slettet)

#9 #10 #11 og #12 har jeg altså skrevet fra igår af!!!

Brugbart svar (0)

Svar #20
20. januar 2004 af Jean

Jeg har lavet en lille skitse i paint,

https://www.studieportalen.dk/jean/vektor.jpg

Som du kan se kan man ikke rigtigt tegne sig frem til det....

Derfor skal du bruge formlen
cos(v) = (a*b)/(|a|*|b|) til at finde vinklen mellem to vektorer (sæt a = a-b og b = a+b ind i formlen).

Du skal da bruge |a+b| og |a-b|, og her skal man bruge et trick, nemlig at udregne dem i anden og derefter tage kvroden.
Når du har fundet begge to skal du finde tælleren (a-b)prik(a+b) og her kan du bare bruge de sædvanlige regneregler for prikprodukt.

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.