Matematik
Cirkels ligning
31. oktober 2002 af
Nes (Slettet)
Jeg skal bestemme følgene cirkels centrum + radius
x^2+2x+y^2-4y-3=0
Jeg vil gerne have en forklaring og evt. mellemregninger!
x^2+2x+y^2-4y-3=0
Jeg vil gerne have en forklaring og evt. mellemregninger!
Svar #1
31. oktober 2002 af Jean
Du skal prøve at skrive ovenstående om til en form så du kan aflæse centrum og radius, dvs.
(x-x_0)^2+(y-y_0)^2 = r^2
Da er centrum x_0,y_0 og radius r.
I dit tilfælde skal du altså prøve at skrive x^2+2x om til noget ala x-x_0.
F.eks. (x+1)^2 - 1 på samme måde gør du med y.
(x-x_0)^2+(y-y_0)^2 = r^2
Da er centrum x_0,y_0 og radius r.
I dit tilfælde skal du altså prøve at skrive x^2+2x om til noget ala x-x_0.
F.eks. (x+1)^2 - 1 på samme måde gør du med y.
Svar #2
31. oktober 2002 af Nes (Slettet)
Ser det rigtig ud
(x+1)^2+(y-2)^2=8
Centrum (-1,2) R=kvardratrod 8
(x+1)^2+(y-2)^2=8
Centrum (-1,2) R=kvardratrod 8
Skriv et svar til: Cirkels ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
