Matematik

cirkeldiagram

07. juni 2006 af phillipsen (Slettet)
hej jeg skal op til mundtlig matematik imorgen og jeg ville lige høre om hvordan det er man laver et cirkeldiagram, altså F.eks hvis jeg har 19 pære og 36 appelsiner og 4 æbler hvordan regner man det så ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2006 af Draagslag (Slettet)

En cirkel er 360 grader.

Derfor svarer 19 pærer ud af 59 til 59/19 = 32,2 % = 115,9 grader.

Appelsiner: 36/59 = 219,7 grader

Æbler: 4/49 = 24,4 grader

Svar #2
07. juni 2006 af phillipsen (Slettet)

jamen hvordan finder du graderne?

Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2006 af Draagslag (Slettet)

Du ved at vinkelsummen i en cirkel er 360 grader.

Så skal du undersøge, fx hvor mange %appelsinerne udgør af det samlede antal frugter, og der er i alt 59 frugter. Og vi har altså 36 appelsiner, som udgør 36/59 = 61 %. Derfor skal appelsinerne udgøre 61 % af 360 grader, dvs. 0,61 * 360 = 219,7 grader.

Ok?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2006 af champg (Slettet)

¤/59 og ikke 49

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2006 af Draagslag (Slettet)

#4
Ja, det var lige en tastefejl :D

Så kan jeg da lige rette helt igennem

#1 59/19 --> 19/59

Svar #6
07. juni 2006 af phillipsen (Slettet)

jo tak..

Brugbart svar (2)

Svar #7
07. juni 2006 af nagztR (Slettet)

Simpelt.
Du siger følgende: 19+36+4 = 59
Når det så er pære siger du (19/59)*100 = 32%

En cirkel er 360 grader, og pærene skal her udgøre 32%, dvs at du skal foretage denne udregning.
Procenttallet i decimaltal * antal grader i en cirkel:

0,32 * 360 = 115,2.

Ret simpelt. :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. juni 2006 af champg (Slettet)

#7
fuldstændigt korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2008 af Shady-B (Slettet)

 Ejj tak for hjælpen her!


Skriv et svar til: cirkeldiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.