Matematik
Koordinatsæt
20. januar 2004 af
BirgitteII (Slettet)
Hejsa!
Jeg har fået oplyst koordinatsættet for en vektor v til: (3 2), og punktet C har koordinatsættet (-3,-4).
Så oplyses det at vektor CB = 2v, jeg skal så beregne koordinatsættene for B, nogle idéer?
TAK!
Jeg har fået oplyst koordinatsættet for en vektor v til: (3 2), og punktet C har koordinatsættet (-3,-4).
Så oplyses det at vektor CB = 2v, jeg skal så beregne koordinatsættene for B, nogle idéer?
TAK!
Svar #1
20. januar 2004 af jacob-ng (Slettet)
Da du ved, at CB = 2v, skal du først regne 2v:
2v = 2 * (3;2) = (6;4)
Herefter ved du, at CB = (6;4)
CB = (b1 - c1 og b2 - c2)
CB = (b1 + 3 og b2 + 4)
Da CB skal give (6;4) er det da bare at sige b1 + 3 = 6 og b2 + 4 =4
Dermed regnes b's koordinater til (3;0)
Dette regnes udfra, at en vektor mellem to punkter er slutpunktets koordinater minus startpunktets koordinater:
CB = (b1 - c1; b2 - c2)
Håber, at det hjalp
mvh.
Jacob
Skriv et svar til: Koordinatsæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
