Matematik

stamfunktioner

21. januar 2004 af msoe (Slettet)
Hejsa!

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal bestemme den stamfunktion til f=2x+4, hvis graf har ligningen y=3 eller y=x+3.

Jeg har fundet stamfunktionen til:
x^2+4x+k

Men så er jeg bare gået fast... Håber der er nogle, der kan give mig et lille vink!

Hilsen Maria

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Din opgaveformulering lyder mærkelig. Derfor dette spørgsmål: Skal der ikke stå: "...bestemme den stamfunktion til f(x)=2*x+4, hvis graf har ligningen y=3 eller y=x+3 som tangent?"

Svar #2
21. januar 2004 af msoe (Slettet)

Øh... jo... Skriver lige spørgsmålet én gang til...:

En funktion er bestemt ved f(x)=2x+4
- Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen y=3 som tangent
- Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen y=x+3 som tangent

Jeg har bestemt F til:
x^2+4x+k

Og så er gået i stå... hvad skal man gøre?

Hilsen Maria

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Hej!

ad 1) Du sætter F'(x)=f(x)=2*x+4 lig med 0, isolerer x. Y er altid 3. Du har nu et punkt, hvis koordinater du sætter ind i F(x), hvorefter du kan isolere k. Facit er 7.
ad 2) Her bruger du samme fremgangsmåde: f(x) sættes lig med 1, x isoleres, y findes ud fra tangentligningen. Du har nu et punkt, hvis koordinater sættes ind i F(x), hvorefter k isoleres. Facit er 21/4.
Dette burde være til at finde ud af.

Mvh. Sigmund Vestergaard

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2006 af Livtebelle (Slettet)

ad 1) kan det passe at det punkt man finder er (-2,3)? dette kan jeg nemlig ikke få med til at passe at k=7, hvilket jo er facit?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2006 af Livtebelle (Slettet)

anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2006 af Livtebelle (Slettet)

virkelig ingen der vil hjælpe? skal aflevere i morgen.

Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.