Matematik

er der hjælp?

11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)
Er der nogle venlige sjæle, der har mulighed for at hjælpe mig en mat opgave der skal aflevers imorgen?? Det drejer sig om denne opgave: http://peecee.dk/?id=43118
(stk 4 og 5)

Jeg har godt nok lavet dem, emn ville høre om de var rigtige.

stk4

14*70mg=980mg 980mg*21=20580

20580:1000 = 20,58gram

stk5

450*9=4050gram
21*14*70=20,58
4050/20,58= ca. 197bier

er disse to stykkers udrgeninger rigtige??

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Stk. 4 ser rigtig nok ud.

Står der "...selv forbruger 8/9..." i stk. 5?

Svar #2
11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

ja

Svar #3
11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

altså bierne bruger selv 8/9 af honningen

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Hver bi indsamler 20,58g.
Halvdelen bliver til honning dvs. 20,58g/2 = 10,29g.
Hver bi bruger selv 8/9 dvs. de bruger ca. 9,147g. Tilbage er der ca. 1,143g. der kan blive til honning. Da der skal samles 450g skal der 450g/1,143g = 393,7 eller ca. 394 bier.

Svar #5
11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

jamen af 1 gram nektar bliver der ca. 0,5 gram honning jo ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Jo og hvis de samler 20,58g nektar så må der også blive 10,29g der bliver til honning.

Svar #7
11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Jeg er ked af det, men nu er jeg altså helt væk. Kan du prøve at forklare det lidt mere præcist??

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2006 af Mitton (Slettet)

1g nektar = 0,5g honning

hvis du ganger med 20,58 på begge sider:

20,58*1g nektar = 20,58*0,5g honning
som bliver til:
20,58g nektar = 10,29g honning

Svar #9
11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Okay NU er jeg virkelig på skideren jeg forstår ikke noget af følgende opgave: http://peecee.dk/?id=43131

det gælder stk 1,2 og 4

Jeg ville være overlykkelig, hvis nogle kunne komme med en hjælpende hånd!

Svar #10
11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)


#4

hmm.....burde udregningen ikke se således ud?:

450*9=4050
21*14*70=20,58
4050/20,58=ca 197

Hvis dette ikke er rigitigt, kan vedkommende så argumentere imod det??

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juni 2006 af Mitton (Slettet)

#10:

450*9=4050 hvorfor gange med 9?

Du ved at hver bi samler 20,58g nektar på 21 dage.
Du ved at pr. 1g. nektar laver bien 0,5g honning.
På 21 dage laver en bi altså 10,29g. honning.
Du ved at 8/9 af den honning bien producerer forbruger den selv. Hvis bien producerer 10,29g må den altså forbruge 8/9 af det. Forbrug = (8*10,29g)/9 = 9,147g.
Tilbage er der altså kun 10,29g-9,147g = 1,143g som en bi på 21 dage kan bidrage med til et bæger.


Svar #12
11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Okay NU er jeg virkelig på skideren jeg forstår ikke noget af følgende opgave: http://peecee.dk/?id=43131

det gælder stk 1,2 og 4

Jeg ville være overlykkelig, hvis nogle kunne komme med en hjælpende hånd!

Svar #13
11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

slet ingen der kan hjælpe?? Det er årets sidste aflevering :(

Svar #14
11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

:( ingen der har tid til at se på det??

Svar #15
11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

jeg kan også komme med mine egne bud til at starte med...

Svar #16
11. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Skriv et svar til: er der hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.