Matematik

Simpel procentregning

12. juni 2006 af Leah (Slettet)
Har en lille opgave her, som meget gerne må stilles enkelt op (:

"Line har købt en bog til 15 kr. Hun sælger den til sin søster med en fortjeneste på 30%. Hvor stor er salgsprisen?"

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

10/100*15= fortjeneste

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

undskyld 15/100*30

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2006 af Santi (Slettet)

15*1,3 = salgspris til søster

Svar #4
12. juni 2006 af Leah (Slettet)

Noget som skulle være så simpelt har nu forvirret mig ret meget :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2006 af de_gale (Slettet)

Hvis det skal være simpelt så bare følg #2:
15kr/100%*30
Nu har du fundet 30%. Det skal så plusses med 15 kr (100%).
Svaret er altså:1,5kr*3+15kr=4,5kr+15kr=19,5 kr.

En anden måde er at gange 15 kr (100%) med 1,3 (+30%). Forstået? :D

Svar #6
12. juni 2006 af Leah (Slettet)

Synes bare de to svar der blev givet, gav to forskellige resultater. Men det er nok bare mig:]

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2006 af de_gale (Slettet)

Har lige regnet det i excel for din skyld :) 15kr/100*30+15kr=15kr*1,3=19,5 kr.

Svar #8
12. juni 2006 af Leah (Slettet)

Kan så ikke se hvordan Alkymistens svar skulle være rigtigt :D
Super, tak for det (:

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. juni 2006 af Herter (Slettet)

#8

det er fordi alkymistens svar vil give dig fortjenesten dvs 4,5 kr.

Dette skal du så lægge til den oprindelige salgspris på 15 kr så får du 19,5 kr ;)

Svar #10
12. juni 2006 af Leah (Slettet)

Doh *Slår sig selv i hovedet*
Matematik skriftlig i morgen. HERE WE COME!

Skriv et svar til: Simpel procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.