Matematik

skrå asymptote

14. juni 2006 af lomo2002 (Slettet)
hej,

hvordan kan man finde skrå asymptote af denne funktion;

f(x) = 2x - 2^x + 2

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2006 af mathon

f(x) = 2x - 2^x + 2
eller
f(x) = (2x + 2) - 2^x, hvor parentesen er er et liniert udtryk (hvis graf er en ret linie).
Men hvornår går 2^x mod 0. Det er tilfældet for x --> -oo.

Opsamling:
lim f(x) for x--> -oo er (2x + 2) - 0,
hvoraf
y=2x + 2 er asymptote for x-->-oo.

Skriv et svar til: skrå asymptote

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.