Matematik

Isoler Q

25. januar 2004 af katawan (Slettet)
Isoler Q i formlen y^2=Q*x-Q*a+k

Det er meget vigtigt at jeg finder ud af hvordan..så please help

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2004 af erdos (Slettet)

y^2 = Q*x - Q*a + k <=>
y^2 - k = Q(x-a) <=>
Q = (y^2 - k)/(x-a)

OK? Spørg endelig...

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2004 af Godfather (Slettet)

Træk k over på den anden side af lighedstegnet og træk Q udenfor en parantes. Så kan du dividere med (x-a) på begge sider:

y^2 = Q*x - Q*a + k <=>

y^2 - k = Q (x-a) <=>

(y^2 - k) / (x - a) = Q

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2004 af erdos (Slettet)

hehe... Jeg var hurtigst!

Svar #4
25. januar 2004 af katawan (Slettet)

det er ok.. mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2006 af starish (Slettet)

Sidder med den samme opgave!

Jamen, der er vel 2 Q'er?

Så hvorfor er det at det ikke er:

y^2 = Q*x - Q*a + k <=>

y^2 - k = Q*x - Q*a <=>

(y^2 - k) / (x - a) = Q^2

osv... ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

Fordi Q'erne ikke er ganget sammen, men er i to led (altså hver for sig)

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2006 af starish (Slettet)

Okay...tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Isoler Q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.