Fysik
mundtig eksamen
14. juni 2006 af
Lützen (Slettet)
Jeg skal op her på fredag i fysik/kemi/bio. Og jeg er ikke lige den skarpeste til det. Så jeg tænkte på om der var nogen der havde nogen gode råd til hvad man kan sige for at få lidt bedre karaktere? jeg har mulighed for at komme op i jordforbrug, energi og miljø og Fødevarer.
På forhånd tak . ;P
På forhånd tak . ;P
Svar #2
14. juni 2006 af mathon
...skal der ikke stå jordbrug?....
...du kan ikke undgå at komme ind på bl.a pH-værdi under
miljø og jordbrug
planters of træers vækst er MEGET afhængig af bestemte snævre pH-intervaller. Kommer pH udover dem, er væksten straks hæmmet.
hvis jorden er for sur, udskylles de vigtige vækstsalte med regnvandet og de nødvendige regnormes antal formindskes...
Så der er al mulig grund til, at du gi'r den hele armen med at imponere med din store viden om pH ( det har du naturligvis nået at repetere=genlæse inden du lægger ud fredag).
Hvis jorden er blevet for sur, så kalker (tilfører kalk) man den.
Du er selvfølgelig nødt til at kunne pH-skalaen på fingerspidserne (hvor har vi surt område, neutralt område og basisk område), hvilket jo heller ikke tager lang tid at lære.
...du kan ikke undgå at komme ind på bl.a pH-værdi under
miljø og jordbrug
planters of træers vækst er MEGET afhængig af bestemte snævre pH-intervaller. Kommer pH udover dem, er væksten straks hæmmet.
hvis jorden er for sur, udskylles de vigtige vækstsalte med regnvandet og de nødvendige regnormes antal formindskes...
Så der er al mulig grund til, at du gi'r den hele armen med at imponere med din store viden om pH ( det har du naturligvis nået at repetere=genlæse inden du lægger ud fredag).
Hvis jorden er blevet for sur, så kalker (tilfører kalk) man den.
Du er selvfølgelig nødt til at kunne pH-skalaen på fingerspidserne (hvor har vi surt område, neutralt område og basisk område), hvilket jo heller ikke tager lang tid at lære.
Svar #3
14. juni 2006 af mathon
...jeg glemte energien:
Energi måles i Joule (J) eller kiloJoule (kJ) uanset om vi snakker fysik, forbrænding af føde, opbygning af fedtdepoter (franske kartofler og alle de FEDE danskere - bare kør på).
Men du skal selvfølgelig også kende energibegreberne fra FYSIKKEN.
Du har sikkert sovet under gennemgangen af tyngdeenergi
E_tyngde = m*g*h,
hvor
m er massen i kg
g er tyngdeaccelerationen 9.8 m/s^2
h er højden i meter
og
kinetisk energi (bevægelseenergi)
E_kin=1/2*m*v^2,
hvor
m er massen i kg
v er hastigheden i m/sek.
Så det med energien skal genlæses!
Energi måles i Joule (J) eller kiloJoule (kJ) uanset om vi snakker fysik, forbrænding af føde, opbygning af fedtdepoter (franske kartofler og alle de FEDE danskere - bare kør på).
Men du skal selvfølgelig også kende energibegreberne fra FYSIKKEN.
Du har sikkert sovet under gennemgangen af tyngdeenergi
E_tyngde = m*g*h,
hvor
m er massen i kg
g er tyngdeaccelerationen 9.8 m/s^2
h er højden i meter
og
kinetisk energi (bevægelseenergi)
E_kin=1/2*m*v^2,
hvor
m er massen i kg
v er hastigheden i m/sek.
Så det med energien skal genlæses!
Svar #4
14. juni 2006 af parisa (Slettet)
hmm.. okay.. nogen der ved hvilke spørgsmål der kan komme? i emner som
- tryk (i væsker)
- varmelære
- Energi
for en "matematisk" 1.G'er?
har ingen ide om hvilke spørgsmål der kommer og hvor meget man skal "bruge tavlen" til at regne/tegne og snakke..??
- tryk (i væsker)
- varmelære
- Energi
for en "matematisk" 1.G'er?
har ingen ide om hvilke spørgsmål der kommer og hvor meget man skal "bruge tavlen" til at regne/tegne og snakke..??
Skriv et svar til: mundtig eksamen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
