Fysik
Det tager lige 2 sek.
14. juni 2006 af
Maria89006 (Slettet)
Det tager lige 2 sek. det her..
Kan det passe at Q = C*(T_2 - T_1) er formlen for at finde et stofs specifikke varmekapacitet??
Kan det passe at Q = C*(T_2 - T_1) er formlen for at finde et stofs specifikke varmekapacitet??
Svar #1
14. juni 2006 af martinrv (Slettet)
Nej.
Q er den tilførte varmemængde, C er systemets varmekapacitet og T_2 - T_1 = deltaT er temperaturtilvæksten.
For at finde stoffets specifikke varmekapacitet, skal du have fat i følgende formel:
C = m · c <=> c = C / m
Her er c stoffets specifikke varmekapacitet, C er stoffets varmekapacitet og m er stoffets masse.
Dette kan du evt. sætte ind i din ligning fra før:
Q = m · c · deltaT
Håber, det var svar nok...
/martinrv
Q er den tilførte varmemængde, C er systemets varmekapacitet og T_2 - T_1 = deltaT er temperaturtilvæksten.
For at finde stoffets specifikke varmekapacitet, skal du have fat i følgende formel:
C = m · c <=> c = C / m
Her er c stoffets specifikke varmekapacitet, C er stoffets varmekapacitet og m er stoffets masse.
Dette kan du evt. sætte ind i din ligning fra før:
Q = m · c · deltaT
Håber, det var svar nok...
/martinrv
Svar #4
14. juni 2006 af martinrv (Slettet)
Np :-)
Du skal endelig sige til, hvis du ikke forstår, hvad jeg skriver ;-)
/martinrv
Du skal endelig sige til, hvis du ikke forstår, hvad jeg skriver ;-)
/martinrv
Skriv et svar til: Det tager lige 2 sek.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
