Matematik
Længde af en vektor
14. juni 2006 af
hel_bin (Slettet)
Hej!
Sidder med et bevis for længden af en vektor i rummet.
Men der er noget jeg ikke forstår.
Her kommer beviset og det er simpelt, men hvordan kommer a1, a2 og a3 ind?
a=OA, hvor A(a1,a2,a3). Derfor fås
[a]^2 = [OA]^2 = [OP]^2 + [PA]^2 =
(a1^2 + a2^2) + a3^2
Kan se det er pytagoras' sætning der benyttes, men ikke hvordan
(a1^2 + a2^2) + a3^2 kommer ind.
Sidder med et bevis for længden af en vektor i rummet.
Men der er noget jeg ikke forstår.
Her kommer beviset og det er simpelt, men hvordan kommer a1, a2 og a3 ind?
a=OA, hvor A(a1,a2,a3). Derfor fås
[a]^2 = [OA]^2 = [OP]^2 + [PA]^2 =
(a1^2 + a2^2) + a3^2
Kan se det er pytagoras' sætning der benyttes, men ikke hvordan
(a1^2 + a2^2) + a3^2 kommer ind.
Svar #1
14. juni 2006 af ibibib (Slettet)
Du benytter Pythagoras to gange. På trekant OAP og på vektoren OP.
Svar #3
15. juni 2006 af hel_bin (Slettet)
Okay, så OAP's kateter og hypotenusen kaldes a1,a2 og a3?
Skriv et svar til: Længde af en vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
