Matematik

4. logaritmeregneregel?

16. juni 2006 af hiat (Slettet)
Hvad er den 4. logaritmeregneregel?

Jeg kender:

1) log(a*b) = loga + logb
2) log(a/b) = loga - logb
3) log(x^a) = a*logx

Er der nogen, der kender den sidste?
Den står ikke i min bog, men jeg kan huske at min lærer talte om den.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2006 af mathon

...kunne det være
logaritmen til den n'te rod af a?

log(n_rod(a))=1/n*log(a)

Svar #2
16. juni 2006 af hiat (Slettet)

Det er den!
Kan man bevise dem som de andre regneregler?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#2,

n_rod(a) = a^(1/n)

Dermed følger din regel 4 direkte af din regel 3 (hvorfor man oftest ikke tager regel 4 med)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

-log(x)=log(1/x) er også ret praktisk, følger også af 3. regneregel.

Svar #5
17. juni 2006 af hiat (Slettet)

Bare lige for at være 100% sikker, er regel i #4 så fordi
log(1/x) = log(x^-1) = -1*log(x) = -log(x)

??

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2006 af allan_sim

#5.
Lige præcis.

Svar #7
17. juni 2006 af hiat (Slettet)

Det var godt :)

Skriv et svar til: 4. logaritmeregneregel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.