Matematik
lille problem
27. januar 2004 af
h (Slettet)
Hej!
Har fået stillet denne opgave:
Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses der at f(10)=20, og at fordoblingskonstanten er 5.
Bestem en forskrift for f
Løs ligningen f(x)=2500
Nogen der kan/vil hjælpe mig her?
Har fået stillet denne opgave:
Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses der at f(10)=20, og at fordoblingskonstanten er 5.
Bestem en forskrift for f
Løs ligningen f(x)=2500
Nogen der kan/vil hjælpe mig her?
Svar #1
28. januar 2004 af Gloom (Slettet)
Hejsa.
Du ved at f(10)=20, og hver gang du lægger 5 til din x-værdi, fordobles y-værdien. Dvs. f(15)=40, f(20)=80.
Lav eksponentiel regression enten vha. af lommeregneren, eller slå op i din bog hvordan du finder en forskrift for en eksponentielt funktion, når du har 2 punkter.
Forskriften kommer til at hedde:
f(x)=5*1,149^x
Løsningen kommer afrundet til at hedde 44,83.
Håber du kan få lavet nogle udregninger ud fra min hjælp.
Du ved at f(10)=20, og hver gang du lægger 5 til din x-værdi, fordobles y-værdien. Dvs. f(15)=40, f(20)=80.
Lav eksponentiel regression enten vha. af lommeregneren, eller slå op i din bog hvordan du finder en forskrift for en eksponentielt funktion, når du har 2 punkter.
Forskriften kommer til at hedde:
f(x)=5*1,149^x
Løsningen kommer afrundet til at hedde 44,83.
Håber du kan få lavet nogle udregninger ud fra min hjælp.
Skriv et svar til: lille problem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
