Matematik
Opg. i 1.g bog....
27. januar 2004 af
O'lai (Slettet)
Hey...
Dette er noget man har i starten af 1.g men jeg kan ikke lige huske hva man gør..
Man ska forkorte disse brøker:
Kan i hjælpe med dem??
n= (9x^2+12xy+4y^2)*(9x^2-12xy+4y^2)
(9x^2-4y^2)
(der står divideret når der er rykket ned på ny linje!)
m= (x-4)^2-(y+4)^2
(x+y)*(x-y-8)
o= 2x^2+32-16x
(x-2)*(x-4)-2*(x-4)
p= 4x^2+16-16x
3x-6
Kan i hjælpe mig med dem?
Tak...mange gange
Dette er noget man har i starten af 1.g men jeg kan ikke lige huske hva man gør..
Man ska forkorte disse brøker:
Kan i hjælpe med dem??
n= (9x^2+12xy+4y^2)*(9x^2-12xy+4y^2)
(9x^2-4y^2)
(der står divideret når der er rykket ned på ny linje!)
m= (x-4)^2-(y+4)^2
(x+y)*(x-y-8)
o= 2x^2+32-16x
(x-2)*(x-4)-2*(x-4)
p= 4x^2+16-16x
3x-6
Kan i hjælpe mig med dem?
Tak...mange gange
Svar #1
28. januar 2004 af Peden (Slettet)
Den første opgave:
Tænk over kvadratsætningerne...
(a+b)^2 = (a + b)(a + b) = a^2 + b^2 + 2ab
(a-b)^2 = (a - b)(a - b) = a^2 - b^2 - 2ab
(a - b)(a + b) = a^2 + b^2
Se om du ikke kan skrive tælleren om ved at bruge disse sætninger, det er bare en ide....
Tænk over kvadratsætningerne...
(a+b)^2 = (a + b)(a + b) = a^2 + b^2 + 2ab
(a-b)^2 = (a - b)(a - b) = a^2 - b^2 - 2ab
(a - b)(a + b) = a^2 + b^2
Se om du ikke kan skrive tælleren om ved at bruge disse sætninger, det er bare en ide....
Svar #2
28. januar 2004 af O'lai (Slettet)
Hmmm.. i tælleren?
Men hva gør man når der er tre ting og ikke to? Da kan man da ikk bruge kvadratsætningerne?
Den første ser sådan ud:
n= (9x^2+12xy+4y^2)*(9x^2-12xy+4y^2)
(9x^2-4y^2)^2
og ikke
n= (9x^2+12xy+4y^2)*(9x^2-12xy+4y^2)
(9x^2-4y^2)
Men hva gør man når der er tre ting og ikke to? Da kan man da ikk bruge kvadratsætningerne?
Den første ser sådan ud:
n= (9x^2+12xy+4y^2)*(9x^2-12xy+4y^2)
(9x^2-4y^2)^2
og ikke
n= (9x^2+12xy+4y^2)*(9x^2-12xy+4y^2)
(9x^2-4y^2)
Svar #3
01. februar 2004 af sontas (Slettet)
(9x^2+12xy+4y^2) = (3x+2y)^2
og
(9x^2-12xy+4y^2)= (3x-2y)^2
og
(9x^2-4y^2)^2 = (3x+2y)(3x-2y)(3x+2y)(3x-2y)
og
(9x^2-12xy+4y^2)= (3x-2y)^2
og
(9x^2-4y^2)^2 = (3x+2y)(3x-2y)(3x+2y)(3x-2y)
Skriv et svar til: Opg. i 1.g bog....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
