Matematik
Bevis for pythagoras ?
17. juni 2006 af
NV (Slettet)
Hej!
Er ved at gennemgå et bevis for pythagoras. Det er den hvor man tegner en retvinklet trekant og laver tre kopier så de danner et stort kvadrat med et lille kvadret inden i. For at bevise sætningen skal jeg finde arealet af det store kvadrat på to forskellige måder.
Måde 1:
A = (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab
Og det er så her mine spørgsmål kommer.
Er overstående ikke kvadratet på en toleddet størrelse? Ved faktisk ikke helt hvad det betyder? Og er det noget jeg skal nævne hvis jeg laver beviset til eksamen? Hvis ja, hvad ville så være godt at sige?
Er ved at gennemgå et bevis for pythagoras. Det er den hvor man tegner en retvinklet trekant og laver tre kopier så de danner et stort kvadrat med et lille kvadret inden i. For at bevise sætningen skal jeg finde arealet af det store kvadrat på to forskellige måder.
Måde 1:
A = (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab
Og det er så her mine spørgsmål kommer.
Er overstående ikke kvadratet på en toleddet størrelse? Ved faktisk ikke helt hvad det betyder? Og er det noget jeg skal nævne hvis jeg laver beviset til eksamen? Hvis ja, hvad ville så være godt at sige?
Svar #1
17. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)
(a+b)² = a² + 2ab + b²
er kvadratet på summen af en toleddet størrelse.
er kvadratet på summen af en toleddet størrelse.
Svar #2
17. juni 2006 af ka140287 (Slettet)
Til eksamen vil jeg mene at det er rigtig godt at nævne at (a+b)^2 er kvadratet på en toledet størrelse...
det vil være en fint at huske på denne sætning:
"kvadratet på en toledet størrelse giver altid tre led. Kvadratet på det første led + kvadratet på den andet led + eller - det dobbelte produkt af de to led."
det vil være en fint at huske på denne sætning:
"kvadratet på en toledet størrelse giver altid tre led. Kvadratet på det første led + kvadratet på den andet led + eller - det dobbelte produkt af de to led."
Skriv et svar til: Bevis for pythagoras ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
