Engelsk
dansk til engelsk
28. januar 2004 af
Aurica (Slettet)
Hej
Er der nogen der vil læse min oversættelse igennem og komme med forslag til rettelser?
I Sydafrika besluttede man i 1994, at landets historie skulle skrives om.
Den klassiske historieundervisning blev brugt til at retfærdiggøre indførelsen af apartheid, som ifølge ophavsmændene ikke var en form for undertrykkelse, men en overlevelsesstrategi for et folk, der blev forfulgt fra alle sider: først af zuluerne, som de heltemodigt besejrede; dernæst af briterne, som myrdede titusinder af boere i koncentrationslejre.
I denne version af historien var der ikke plads til tvangsforflyttelserne af de sorte og beslaglæggelsen af deres landområder; ej heller omtalte man de mange henrettelser af afrikanere, som kæmpede for friheden - for slet ikke at tale om denne befolkningsgruppes usle levevilkår.
Men at omskrive historien, så den bliver "sand", og at klare denne opgave tilfredsstillende uden at bagtale den ene gruppe og gøre den anden til martyrer er blot ét problem; et andet er, at de fleste skoler kun har meget få penge til at købe nye historiebøger.
In 1994 in South Africa it was decided that the history of the country should be rewritten.
The classic history education was used to justify the introduction of apartheid, which according to the originators was not a form of repression, but a survival strategy for a people who was persecuted from all sides: first by the Zulus, whom they heroically defeated; then the British, who murdered ten thousands Boers in concentration camps.
In this version of history there was not room for the forced removals of the blacks and confiscation of their land; nor was the many executions of Africans, who fought for freedom, mentioned – not to mention the poor conditions of life for this ethnic group.
But to rewrite history, so it becomes “the truth” and managing this task to satisfaction without slandering one group and making martyrs of the other is just one of the problems; that most schools only have very few money to buy new history books is another.
På forhånd 1000 tak.....
Er der nogen der vil læse min oversættelse igennem og komme med forslag til rettelser?
I Sydafrika besluttede man i 1994, at landets historie skulle skrives om.
Den klassiske historieundervisning blev brugt til at retfærdiggøre indførelsen af apartheid, som ifølge ophavsmændene ikke var en form for undertrykkelse, men en overlevelsesstrategi for et folk, der blev forfulgt fra alle sider: først af zuluerne, som de heltemodigt besejrede; dernæst af briterne, som myrdede titusinder af boere i koncentrationslejre.
I denne version af historien var der ikke plads til tvangsforflyttelserne af de sorte og beslaglæggelsen af deres landområder; ej heller omtalte man de mange henrettelser af afrikanere, som kæmpede for friheden - for slet ikke at tale om denne befolkningsgruppes usle levevilkår.
Men at omskrive historien, så den bliver "sand", og at klare denne opgave tilfredsstillende uden at bagtale den ene gruppe og gøre den anden til martyrer er blot ét problem; et andet er, at de fleste skoler kun har meget få penge til at købe nye historiebøger.
In 1994 in South Africa it was decided that the history of the country should be rewritten.
The classic history education was used to justify the introduction of apartheid, which according to the originators was not a form of repression, but a survival strategy for a people who was persecuted from all sides: first by the Zulus, whom they heroically defeated; then the British, who murdered ten thousands Boers in concentration camps.
In this version of history there was not room for the forced removals of the blacks and confiscation of their land; nor was the many executions of Africans, who fought for freedom, mentioned – not to mention the poor conditions of life for this ethnic group.
But to rewrite history, so it becomes “the truth” and managing this task to satisfaction without slandering one group and making martyrs of the other is just one of the problems; that most schools only have very few money to buy new history books is another.
På forhånd 1000 tak.....
Svar #1
28. januar 2004 af Fingersen (Slettet)
tens of thousands of
in this version of the history
the blacks = blacks
nor was = nor were
poor conditions of life = poor conditions
history = the history
in this version of the history
the blacks = blacks
nor was = nor were
poor conditions of life = poor conditions
history = the history
Skriv et svar til: dansk til engelsk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
