Fysik

Aktivitet

28. januar 2004 af Pigen (Slettet)
Radon er en luftart, der i små mængder siver ud fra overfladen af mange byggematerialer. En prøve, der er udtaget af luften i et kælderrum, har en aktivitet på 180 Bq, der skyldes henfald af prøvens indhold af nuklidet Rn-222.Halveringstiden for Rn-222 er 3,82 døgn.

a) Hvor stor er prøvens aktivitet efter 1 døgns forløb ?

Jeg skal bruge følgende formel:

A=Anul*e^-k*t

Først finde jeg k:

K=ln(2)/T½

3,82*24*60*60=330048 sek.

K=ln(2)/330048 sek = 2,10*10^-6

A= 180Bq*e^(-2,10*10^-6)*330048 = 90,001

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2004 af erdos (Slettet)

Hvad vil du vide? Det ser ganske rigtig ud... Husk dog altid at skrive k med lille skrift samt enheder....

Svar #2
28. januar 2004 af Pigen (Slettet)

Jeg skulle bare vide om den var rigtigt lavet?!

Nå ja, havde helt glemt det med k!

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2004 af erdos (Slettet)

Det ser som sagt godt nok ud... Kan dog bare umiddelbart ikke forstå at aktiviteten halveres....

Svar #4
28. januar 2004 af Pigen (Slettet)

Næhh, det er rigtigt nom at det ser lidt underligt ud! Men jeg har regnet efter og får det til det samme...

Gider du hjælpe med en anden opgave? (Hvis du er på MSN er det måske lettere derover?)

Jeg skal finde antallet af kerner i 1 gram Rn-226.

Jeg har fået oplyst at 1 Curie = aktiviteten af 1 gram Ra-226. Og at halveringstiden = 16000 år, og at gennemsnitsenergien for alfa-partiklerne er 4,5 MeV.

Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2004 af erdos (Slettet)

A = k * N <=> N = A/k

k = ln(2)/(16000*365,256**24*60*60s)

A = 1 curie = 3,7*10^10Bq

Skal du ikke bruge den gennemsnitsenergi til det næste tror du?

Svar #6
28. januar 2004 af Pigen (Slettet)

Jo, det kan godt passe....

Kigger lige på det....

1000 tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2004 af erdos (Slettet)

Det var så lidt...

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2004 af TwoStates (Slettet)

Jeg får 150,13 Bq til aktiviteten :/
Men det er måske bare mig ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2004 af TwoStates (Slettet)

Ups, så ikke at spørgsmålet var over et år gammelt, sorry :D

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#8: Nej, det er ikke bare dig. Det er korrekt. Fejlen bliver allerede begået i indlægget ved at indsætte halveringstiden. Så er det jo klart, at aktiviteten halveres.

Det er t=1døgn der er det relevante tidspunkt, og det giver nemlig 150.13Bq.

//Singularity

Skriv et svar til: Aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.