Matematik

Mat Sp + Svar

18. juni 2006 af vejmand (Slettet)
Hej alle sammen.. da der har være rift om denne opg i et andet indlæg laver jeg nu et nyt indlæg kun til denne post

jeg ligger inde med alle de spørgsmål man kan få til mat a eksamen mundtlig.. i den er alle spørgsmål, beviser , eksempler, og en forklarende tekst.. al det overflødelige er filteret væk så det er blevet overskueligt.

man skal faktisk bare kunne huske arket så er den hjemme

jeg har lavet en ny der er blevet rettet. man skal bruge winzip til at udpakke (www.winzip.com)

i filen ligger der

Eksamens spørgsmål 1-11
og alle beviserne i hver sit dukoment

så er det lidt lettere at finde rundt i

Den nye reviderede version ligger på
http://peecee.dk/?id=44189

Modtager gerne feedback

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

Rigtig flot arbejde, men dog et par kommentarer.

For det første, at det naturligvist nødvendigt at understrege, at dit dokument er til MatA1 og ikke MatA3.

Dine spørgsmål er absolut gode og repræsentative, men når du siger at "jeg ligger inde med alle de spørgsmål man kan få til mat a eksamen mundtlig" er det naturligvist ikke korrekt. Bla har du intet om den logistiske ligning (der for nogle hold fokuseres meget på) - og du har naturligvist heller ikke spørgsmål til de specielle emneforløb hvert hold skal lave indenfor modellering (det er i hvert fald ikke tydeligt).

Jeg har ikke kigget alle dine "svar" igennem, så jeg vil blot kommentere kort på de to, jeg læste (nr 1 og 2).

I nr 1 mangler definitionen på at være en stamfunktion (F'(x) = f(x)). Det alene skæmmer meget og gør de første par linier til noget snik-snak.

Du skriver også, at
"Funktionen F(x) skal være kontinuer. Dette sikre at funktionen f kan integreres",
hvilket i bedste fald er forvirrende.

Da F per definition er differentiabel (idet F'(x)=f(x), er det da rigtigt nok, at F dermed er kontinuert, men dette har ikke den store indvirkning på, at f er integrabel. Du mener nok, at "Enhver kontinuert funktion f har en stamfunktion F", en sætning der ikke bevises på gymnasieniveau. Her ville det evt. være på sin plads at nævne, at der også er mange integrable funktioner, som ikke er kontinuert, og endeligt at give et eksempel på en funktion, som ikke er integrabel.

I nr 2 kan jeg ikke se, at du går ind i (delvist) at bevise eller forklare, at en arealfunktion til f er en stamfunktion til f. Derimod starter du med summer, hvilket undrer mig.

Alt i alt ses din redegørelse ikke ringe ud, men absolut heller ikke fejlfri. Jeg ville personligt være varsom med at anbefale andre at læse til eksamen med den som primær kilde.


Svar #2
18. juni 2006 af vejmand (Slettet)

ok takker for feedbacken..

jeg andbefaler så hermed at der ikke er flere som henter denne opg indtil jeg har rettet den..

laver et nyt indlæg den tid..

;-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#2,

Dine spørgsmål og svar er sikkert gode som inspiration for andre, så det er helt sikkert et godt job - men som alting skal det bare bruges med omtanke frem for at tages som ren gospel :)

Svar #4
18. juni 2006 af vejmand (Slettet)

#3 HALLELULJAAA lol..

ok.. gennemgår og retter den dog stadig :-)

hygge

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#4,

I relation til din nr 3, mangler også noget, hvis det skal være præcist. Det kan dog være, at den bog du er undervist efter, har sprunget over dette, men andre lærerbøger gør ikke.

I forhold til de summer du beskriver, nævner du ikke over- og undersummer. Derved nævner du heller ikke, at der kun er et areal under en funktion, hvis der kun findes eet tal, som adskiller oversummerne fra undersummerne. Du påstår derimod blot, at hvis delta_x går mod nul, så er summen er arealerne af rektanglerne konvergent. Dermed får du implicit sagt, at alle funktioner har et areal, hvilket er forkert.

Eks: f(x) = 2 (x rationel) = 1 (x irrationel) på intervallet [0,1]. Her vil enhver undersum højst give 1, mens enhver oversum mindst vil give 2, så der findes _ikke_ noget areal.

Samlet er din nr 3 for løs mht summer efter min smag.

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2007 af Dulk (Slettet)

Arg, irriternede at det ikk er der mere...

Svar #7
05. juni 2007 af vejmand (Slettet)

Har uploadet opg igen

ligger her http://peecee.dk/?id=50402

håber det hælper :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2008 af **Mathilde** (Slettet)

uploader du ikke igen , det haster :)

Skriv et svar til: Mat Sp + Svar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.