Matematik
Hvilken regel??
20. juni 2006 af
NV (Slettet)
Hvilken regel bruger jeg her:
a^x2-x1=y2/y1 <=> a =(x2-x1)'te sqrt(y2/y1)
a^x2-x1=y2/y1 <=> a =(x2-x1)'te sqrt(y2/y1)
Svar #1
20. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)
Du bruger:
(a^n)^m = a^nm
Den n'te rod (og _ikke_ den n'te kvadratrod eller "...'te sqrt...") er det samme som at opløfte med 1/n.
For at fjerne ^x_2-x_1 på den ene side opløfter man med 1/(x_2-x_1). Gør man dette bliver det
a^((x_2-x_1)*1/(x_2-x_1)) = a
(a^n)^m = a^nm
Den n'te rod (og _ikke_ den n'te kvadratrod eller "...'te sqrt...") er det samme som at opløfte med 1/n.
For at fjerne ^x_2-x_1 på den ene side opløfter man med 1/(x_2-x_1). Gør man dette bliver det
a^((x_2-x_1)*1/(x_2-x_1)) = a
Skriv et svar til: Hvilken regel??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
