Andre fag

Att: Folk med Musik A

31. januar 2004 af Slacz Maci (Slettet)
Hey dér, (folk med musik A.. andre interesserede er naturlivis velkomne til at kigge med)
Jeg sidder med et lille problem hér angående ´musikeksamen - gruppesammenspillet.
Nu har jeg en lærer der ikke er ret godt inde i det og faktisk generelt kan virke lidt blank på nogle punkter, så jeg ville lige høre hvad i sagde til det.
Jeg er blevet sat i en gruppe (jeg var syg da der blev valgt grupper, men sådan er det jo) hvor der er nogle der er helt vilde med at vi skal spille "Rollo & King" til vores eksamen (det er okay at grine..), mens vi er to der mener at vi hellere vil lave noget der er mere udfordring i (vi snakkede noget jazz/bossa nova), hvor der også er større mulighed for at vire at man kan få "noget til at swinge" osv.
Sangen som de har valgt er en som enhver 1.g klasse ville kunne spille uden de store problemer. Vore lærer siger sangen er da helt fint og lad os vælge den, så kan vi altid imponerer censor ved at vise at vi kan lave den lidt om - og sætte en 2. stemme på.. *klap klap* :P
Mit spørgsmål er så om nogle af jer ved, eller kan spørge jeres lærere, om det overhovedet er muligt at få en god karater for en sang der er så let og spille? (Jeg tænker over 9) Den er virkelig dødsimpel (især bassen og trommen er virkelig standard så man falder i søvn).
Jeg er nemli' ikke så god til det rent analytiske, så det ville jo være rart at kunne få karakteren op ved spil(solo/gruppe)
Som sagt er min lærer ikke til meget hjælp, så jeg ville høre om i vidste noget / kunne spørge jeres lærere om problemet. For det er trods alt en eksamenskarakter.

Tak på forhånd :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2004 af Mille (Slettet)

Hej...

Ligesom i alle andre fag gælder det selvfølgelig om til en eksamen i musik at vise censor alle sine talenter. Og ved at vælge en sang af Rollo og King viser I (mener jeg) både at I ikke har et specielt udviklet talent for at finde et nummer som både er anderledes, men også er i en sværhedsgrad så I kan komme et godt stykke op af karakterstigen.
Men det kommer jo meget an på hvor dygtige I er. For hvis I f.eks. ikke lige har den bedste trommeslager er I jo nødt til at finde et nummer han kan spille ordentligt. For det er selvfølgelig bedre at finde et mindre svært nummer man er god til end et svært nummer der så går galt...

Jeg skal f.eks. til min gruppeeksamen i musik sammen med tre andre piger synge et barber-shop-nummer (kvartet) og derudover skal vi nok synge et nummer fra musicalen Atlantis. Det er nogle svære ting, men noget vi godt kan få til at blive rigtig godt hvis vi bare øver meget. Men det er jo en prioriterings-sag. :o)

Men du skal jo tænke på det ikke kun handler om gruppe-eksamen. Jeg tror personligt man imponerer censor mere ved sin solo-optræden fordi man der ikke kan skjule sig bag de andre osv. Det bedste (siger vores lærer i hvert fald) er at spille to forskellige ting til solo- og gruppeeksamen. F.eks. at synge til solo-eksamen og spille guitar til gruppe-eksamen fordi man så viser man mestrer flere instrumenter...

Men hvis jeg skal være helt ærlig synes jeg I skal vælge et andet nummer - eller i det mindste lave det meget om så det får en højere sværhedsgrad.

Håber du kunne bruge mit råd. :o)

Hilsen Mille

Svar #2
31. januar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Hey dér
Jo tak, jeg er af præcis samme mening som dig.. Sværhedsgradsmæssigt er vi to (dem der også vil have noget sværere) der er gode til vores instrument.. Jeg har spillet bass en del år og den anden har spillet trommer i mange år også. Men de andre har ikke valgt noget de er _så_ gode til igen. De kan spille det, men har ikke spillet mange år.
Jeg er enig med dig i, at solooptræden er vigtig også, men jeg vil jo helst lave noget godt både solo-mæssigt og gruppe-mæssigt.
Problemet er jo, at vores lære har sagt at han synes vi skal vælge Rollo og King og sætte en anden stemme på. Jeg synes det er fuldkommen latterligt, men de andre holder sig jo til "at det er det læren har sagt" osv osv..
Men tak for input, jeg vil i alle fald lige lade dem vide det :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2004 af Mille (Slettet)

Jeg synes det lyder mærkeligt jeres lærer siger det er nok hvis I sætter en anden stemme på...
Men var det så ikke en idé at spille Rollo og King for at tilfredsstille de andre i din gruppe og derudover finde et andet nummer? I behøver jo ikke nødvendigvis kun at spille ét nummer.

Bare et forslag. :o)

Held og lykke med det. :o)

Svar #4
31. januar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Mille - gør man ikke? Vores lærer siger man kun må spille 1 nummer..

Brugbart svar (1)

Svar #5
31. januar 2004 af Averell (Slettet)

Vi måtte gerne spille med i flere grupper. Kun akkompagnement til andres soloudfoldelser gav ikke points.

Min erfaring fra musikeksamen er omvendt af Milles.

Vi var fire gutter, alle gode på hver vores instrument, og vi havde brugt lang tid på at skrive et nummer, som var skræddersyet til at vi kunne vise alle talenterne - off beat, temposkift, hver sin solo osv.

I sidste øjeblik røg jeg så på endnu en sammenspilsgruppe, en vokalgruppe, der skulle synge "Chain of Fools" og i sidste øjeblik blev enige om at få en pianist med. Jeg skulle så sidde og flippe ud over en Cm7 på klaveret i fire minutter. Een s... akkord!

Ikke desto mindre, så var det sidstnævnte, der gav flest point ved voteringen, fordi vi i stedet for at rende rundt i hver vores soloimperium havde vist, at vi var gode til at spille sammen og havde overskud til at være tight.

Så et simpelt nummmer kan udløse lige så mange points som et kompliceret, hvis man spiller det "så man mener det".

Brugbart svar (1)

Svar #6
01. februar 2004 af Mille (Slettet)

Det kan godt være det er forskelligt fra skole til skole men det var vores lærer der sagde vi gerne måtte spille to numre...

Men som Averell siger, er det til en gruppeeksamen selvfølgelig vigtigt at vise man er i stand til at spille sammen - som en gruppe/et band. Men jeg er overbevist om at man da får en højere karakter ved at spille et nummer med høj sværhedsgrad end et med en lav sværhedsgrad - hvis man selvfølgelig formår at spille det ordentligt.

Men det må være forskelligt fra skole til skole hvad man bliver vejledt til at læreren, for vores lærer har - modsat hvad Averell siger - sagt direkte til os at det giver gode points at spille til andres solo-optræden...

Hvis jeg var dig ville jeg spørge din lærer og hvis han/hun ikke ved nok om det så bede ham/hende undersøge det nærmere...

Skriv et svar til: Att: Folk med Musik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.