Kemi
Kemi C: stofmængde-opgave
14. juli 2006 af
lineulrich (Slettet)
Jeg fedter lidt rundt med følgende opgave: "Ved analyse af en kemisk forbindelse af kobber og oxygen finder man, at 4,48g. af stoffet indeholder 3,98g. kobber og 0,5g. oxygen. Beregn stofmængderne af Cu og O."
Jeg har fundet ud af formlen: Cu2O, og fundet molarmassen. Herefter har jeg brugt formlen n = m/M, men det bliver ikke det rigtige resultat. Jeg tror jeg gør det helt forkert. Er der nogen der kan hjælpe?
Jeg har fundet ud af formlen: Cu2O, og fundet molarmassen. Herefter har jeg brugt formlen n = m/M, men det bliver ikke det rigtige resultat. Jeg tror jeg gør det helt forkert. Er der nogen der kan hjælpe?
Svar #1
14. juli 2006 af piper (Slettet)
Divider masserne med molarmasserne for det enkelte stof. Dem kan du slå op i det periodiske system. Det er meeeget simpelt. Det kan være facistlisten er forkert hvis du kigger i sån en?
Svar #2
14. juli 2006 af dnadan (Slettet)
Du finder stofmængder således:
n(Cu)=m(Cu=3,98g)/M(Cu)
n(O)=m(O=0,5g)/M(O=16)
hvor:
n=stofmængden(mol)
m=massen(g)
M= molarmassen(g/mol)
n(Cu)=m(Cu=3,98g)/M(Cu)
n(O)=m(O=0,5g)/M(O=16)
hvor:
n=stofmængden(mol)
m=massen(g)
M= molarmassen(g/mol)
Svar #3
15. juli 2006 af lineulrich (Slettet)
Jeg udregnede molarmassen for hele formlen. Viste sig, at jeg kun skulle bruge M for hvert enkelt stof, som #1 rigtignok skriver.
Skriv et svar til: Kemi C: stofmængde-opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
