Engelsk
American Psycho opgave....
Jeg er parat til at gå i gang med at skrive min 3.g opgave i engelsk om Bret Easton Ellis' "American Psycho", men jeg mangler noget inspiration til at komme i gang!
Så hvis nogen ligger inde med en opgave med noget nyttig information ville jeg blive glad hvis han/hun gad sende den til mig på mail!
Tusind tak!
Tobias
Svar #1
02. februar 2004 af RE (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/forum/search.php?sog=american+psycho&kat=all
Svar #2
02. februar 2004 af Fingersen (Slettet)
Svar #3
04. februar 2004 af Tobias_Dannemann (Slettet)
Tak.
Svar #4
04. februar 2004 af Fingersen (Slettet)
Svar #5
04. februar 2004 af Peden (Slettet)
Det slog mig da jeg læste den første gang at personerne ikke er beskrevet ved deres karekteriskta, men mere med hvilket tøj de har på, hvilken parfume de bruger, og hvor mange penge de har.
Svar #6
04. februar 2004 af Tobias_Dannemann (Slettet)
Det næste er at jeg skal finde ud af om den er postmoderne eller ej... nogen tips?
Svar #7
05. februar 2004 af NBC20 (Slettet)
But anyway... Det er ihvertfald postmoderne... =;)
Svar #8
05. februar 2004 af NBC20 (Slettet)
But anyway... Det er ihvertfald postmoderne... =;)
Svar #9
05. februar 2004 af NBC20 (Slettet)
But anyway... Det er ihvertfald postmoderne... =;)
Svar #11
05. februar 2004 af Tobias_Dannemann (Slettet)
Meget gerne citater!!
TAK
Svar #12
05. februar 2004 af NBC20 (Slettet)
Svar #13
05. februar 2004 af Tobias_Dannemann (Slettet)
tak.
Svar #14
05. februar 2004 af NBC20 (Slettet)
MVH. N.
Svar #16
06. februar 2004 af NBC20 (Slettet)
Så er siderne fundet... De fleste eksempler er godt nok i afsnittet hvor han sidder på café med Jean...
Det bedste er: Side 368 fra "hvor der var natur..." til "kolosal og forreven..." Her er det tydeligt at han opfatter verden som postmoderne - intet har nogen betydning for ham (ideologier, kærlighed, helbred, godhed, ondskab... osv.)
Udover det, kommer der noget tilsvarende på side 370 fra "...der er et begreb om Patrik Bateman..." til "Denne tilståelse har intet betydet..." (Meningsløsheden kommer til udtryk her... Typisk postmoderne).
Igen på side 372 fra "...en syndflod af virkelighed..." til "Jeg forestiller mig at hun lugter rent, som te..." Her åbner han et kort øjeblik op for muligheden for at fremtiden kunne være lysere og at han måske kunne blive i stand til at modtage kærlighed... det samme gælder stykket på side 373 fra "... og i Sudans sydlige ørkner..." til "og bedrøvelse farer gennem drengen" Her symboliserer drengen ham selv(!)
Men efter dette er det ligesom om at han lukker af for alt dette igen - altså er der ingen lysere fremtid og ingen kærlighed - igen postmoderne.
Afsluttende er starten "HER LADES ALT HÅB UDE" og slutningen "DETTE ER IKKE EN UDGANG" også godt - starten fortæller lidt om hvad der venter - en fortælling uden håb (et samfund uden håb) og slutningen - det er ikke muligt for Bateman at slippe ud af det vanvittige liv og samfund han befinder sig i - han er fanget og fortabt.
Håber dette kan bruges... Pøj Pøj...
Skriv et svar til: American Psycho opgave....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
