Fysik

tryk af faste stoffer...?

02. august 2006 af sarah 2804 (Slettet)
Hej..

Nogen der kan hjælpe mig med at finde ud af følgende:

beregn hvor høj en cylinder af is skal være hvis den skal yde et tryk på 1,0 atm mod det gulv den står på. Jeg har fået angivet at pis = 920 kg/m3..

hvilken formel skal jeg benytte mig af ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. august 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Barometer formlen !!


Den er nem at udlede:

Tryk (P) er defineret som:

P = F/a, hvor F er den kraft (i Newton) der virker på et areal (a). Enhed Pa (Pascal).

Kraften F = m*g ( i dette tilfælde tyngeacc. g = 9.82 m/s2).

Så P = m*g/a

Volumen af en søjle: V = a*h , hvor a er areal og h er højden, og yderligere at densiteten d = m/V, det giver så:

P = d*h*g

resultatet bliver så en is-stang som skal være 1087 cm lang. Det er så et tryk på 1 bar, men nu er det så atmosfære du vil have, så må selv omregne, men al forarbejdet er gjort.

Svar #2
03. august 2006 af sarah 2804 (Slettet)

når jeg bruger den overnævnte formel og sætter mine tal ind får jeg 846,4 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. august 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Nu ved jeg jo ikke hvilke tal du har indsat.

Men hvis det er 1 atm, så får jeg en søjlehøjde på 1092 cm.

De tal jeg har brugt:

P = 0,98692*10^4 Pa (= 1 atm)

d = 920 kg/m3

g = 9,82 m/s2

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. august 2006 af fixer (Slettet)

Standard atmosfære, som angivet med symbolet 'atm' i #0, er en trykenhed lig med 101.325 kPa. Med '1.0 atm' menes 101.325 kPa uanset temperatur. Dermed får jeg højden til 11,2 m.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. august 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Ups, det er rigtigt, jeg havde regnet den gale vej, så trykket ( 1atm) er sæføli 101325Pa, og så bliver højden ganske rigtig 11,2 m

Skriv et svar til: tryk af faste stoffer...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.