Andre fag

mat. opgaver...?

02. februar 2004 af *S* (Slettet)
hej.. åh d ku være dejligt hvis der var nogle der hurtigt ku hjælpe mig med disse to.. jeg er ret lost lige nu.

1) reducer 3/a-b - 6b/a^2-b^2

2) reducer brøken (x-y)^2-y^2 / 2x

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2004 af erdos (Slettet)

Nr. 1 kan jeg ikke tyde...

Nr. 2 må være:

(x-y)^2-y^2 / 2x =
x^2+y^2-2xy-y^2 / 2x =
x(x-2y) / 2x =
(x-2y) / 2 =
0,5x-y

Svar #2
02. februar 2004 af *S* (Slettet)

1000-tak for hjælpen...

kan d være rigtig at i nr. 1 bliver d til:

3/a-b - 6b/a^2-b^2 =
3/a-b - 6b/(a+b)(a-b)=
(3(a+b) - 6b)/ (a+b)(a-b)=
(3-6b)/a-b

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2004 af Dunner (Slettet)

Jeg tror du skriver opgaven forkert op!
Hvis a og b skal stå under samme brøkstreg, skal der parentes omkring...

Altså: 3/(a-b) - 6b/(a²-b²)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2004 af Sabrina (Slettet)

Hej

Nr 1:
Skab fællesnævneren (a+b)(a-b) ved at benytte kvadratsætning 3 på den sidste brøk. Ved den første brøk forlænger du tæller og nævner med (a+b). Dernæst sætter du på samme brøkstreg og reducerer.

Håber det hjalp - ellers bare spørg!

Skriv et svar til: mat. opgaver...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.