Biologi

fortosyntense

11. august 2006 af Lisa02 (Slettet)
hej.. nogen der lige kan hjælpe mig med et par spg?

En hver plante-celler består af grønkorn.
Grønkornen udnytter solenergien til at fremstille kulhydrat(sukkerarter)
Men er (sukkerartet) hjælp til os organismer, eller til selve cellen?

Ord betydning:

Kulstof = Det jorden er lavet af..(0xygen) mm.
Kuldioxid = Ud fra bilen, gasart.
Kulhydrat = Sukkerart, (består af julstof,ilt og brint)

- Jeg vil helst ikke blive mere forvirret end jeg er nu..
Så det ville være dejligt, hvis i kom med nogen MEGET NEMME svar.
Tak:-)
Ps: skal kun op i 9. så tror ikke at min lære forventer meget af mig..

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

1) altså ingen organismer laver noget, som andre kan få brug af, UDEN at de selv får noget ud af det. DVS: Sukkerarterne bruger planternes celler selv, men vi (dyr) har bare forstået at udnytte (fordøje) den sukker, (til gengæld spreder vi mange frugters frø på den måde)...

2) Kulstof (grundstof), nr. 12 altså kun et stof, som betegnes med et "C", jorden er lavet af MANGE grundstoffer, deriblandt C...

Svar #2
11. august 2006 af Lisa02 (Slettet)

Hm.. jeg forstod ikke helt hvad du mente med nr. 1 ..
- Altså, plantecellens sukkerareter, har vi gavn af?
men hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Ja, de laver sukkeret til sig selv, men så kommer der nogle onde dyr, som plukker og spiser dem...

Svar #4
11. august 2006 af Lisa02 (Slettet)

ok, sukkeret som de laver, ses de uden mikroskop?
Eller er de "usyndelige"z

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Hvis du isolerer sukkeret (i store mængder) kan det ses. Det er jo det sukker som du bruger i køkkenet (det stammer fra planter)...

Svar #6
11. august 2006 af Lisa02 (Slettet)

Nåårh, på den måde..
tak..

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2006 af Jeppedyret (Slettet)

11 til doktoren for sin pædagogik :D

Skriv et svar til: fortosyntense

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.