Fysik

hjælp til Atomfysik

11. august 2006 af sarah 2804 (Slettet)
Hej..

Har fået en helt masse opgaver for.. men jeg står helt uklar ved denne her.. håber der er nogen der kan hjælpe, gerne med forklaringer i stedet for blot facit..

I en afstand på 1,5 m fra en radioaktiv klump måles et tælletal på 231 pr. minut. Hvor stort ville tælletallet være 75 cm. fra kilden og 50 cm fra kilden? antag der ikke sker nogen absorption..


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2006 af Darwin (Slettet)

Intensitet og (1/afstand)^2 er proportionale størrelser.

Din data giver dig konstanten.

Dernæst plug 'n' play.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2006 af Darwin (Slettet)

Disclaimer: ovenstående er baseret på intuition.

Svar #3
12. august 2006 af sarah 2804 (Slettet)

Alt det der siger mig ingen ting.. er du sød at hjælpe lidt mere ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2006 af Peden (Slettet)

Jeg tror han mener at intensiteten er eksponentielt aftagende med afstanden. Ved en afstand på 0,75 ville intensiteten altså være (1½/0,75)^2 = 4 gange så stor.

Derudover tilføjes samme disclaimer. Ren intuition.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2006 af Darwin (Slettet)

Forestil dig, at vi på punktet (0,0,0) udsender 100 partikler ved t=0 i arbitrære retninger. Ved t'>t finder vi disse på kuglefladen x*x+y*y+z*z=1 dvs. partikler/areal = 100/(4*pi). Ved t''>t', hvor x*x+y*y+z*z=4 (afstand fordoblet) er svaret 100/(4*pi*4). Pointen er, at en intensitetsværdi I på distancen x har følgende egenskaber:

Ganger du x med 2 dividerer du I med 4.
Halverer du x ganger du I med 4.
...
osv.

Start med at se på ligningen 231 = a*(1/1,5)^2

Skriv et svar til: hjælp til Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.