Kemi
Kviksølv i urin
03. februar 2004 af
"Sofie" (Slettet)
Kan nogen hjælpe mig med nogle få opgaver. Jeg er fulstændig gået i stå.
Jeg kan ikke finde ud af at afstemme denne redoxligning:
Hg2(2+) + MNO4- --> Hg2+ + Mn2+
en urinprøve analyseres herefter på følgende måde:
Der afmåles 1,00 mL af urinprøven, hvorefter der tilsættes 1,50 mL KMNO4-opløsning og 0,20 mL koncentreret svovlsyre. Prøven henstår natten over.
Den behandlede urinprøve fortyndes 10 gange og absorbansen måles til 0,065 (svarer til 55 nmol/L)
Bestem det totale indhold af kviksølv i urinprøven og angiv resultatet i g/L:
Er det som jeg har lavet rigtigt?
V = 2,7 mL/10 = 0,27 mL = 2,7 x 10^-4 L
2,7 x 10^-4 L x 55 x 10^-9 mol/L = 1,49 x 10^-11 mol
m = 200,6 g/mol x 1,49 x 10^-11 mol = 2,98 x 10^-9 g
Tak for hjælpen!
Jeg kan ikke finde ud af at afstemme denne redoxligning:
Hg2(2+) + MNO4- --> Hg2+ + Mn2+
en urinprøve analyseres herefter på følgende måde:
Der afmåles 1,00 mL af urinprøven, hvorefter der tilsættes 1,50 mL KMNO4-opløsning og 0,20 mL koncentreret svovlsyre. Prøven henstår natten over.
Den behandlede urinprøve fortyndes 10 gange og absorbansen måles til 0,065 (svarer til 55 nmol/L)
Bestem det totale indhold af kviksølv i urinprøven og angiv resultatet i g/L:
Er det som jeg har lavet rigtigt?
V = 2,7 mL/10 = 0,27 mL = 2,7 x 10^-4 L
2,7 x 10^-4 L x 55 x 10^-9 mol/L = 1,49 x 10^-11 mol
m = 200,6 g/mol x 1,49 x 10^-11 mol = 2,98 x 10^-9 g
Tak for hjælpen!
Svar #4
04. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)
ok;
Vi ser på oxidationsspringene:
Hg: 1 op
Mn: 5 ned
Dette går som koefficienter ikke op i hele tal så der ganges med 2. Der fås så:
5 Hg2(2+) + 2 MNO4- --> 10 Hg2+ + 2 Mn2+
Ladningen på venstre og højre side bliver så:
V: +8
H: +24
så der indsættes 16H+ på venstre side:
5 Hg2(2+) + 2 MNO4- + 16 H+ --> 10 Hg2+ + 2 Mn2+
For at det skal gå helt op ses det at der mangler 8 vandmolekyler på højre side:
5 Hg2(2+) + 2 MNO4- + 16 H+ --> 10 Hg2+ + 2 Mn2+ + 8 H2O
nemt ik'
Vi ser på oxidationsspringene:
Hg: 1 op
Mn: 5 ned
Dette går som koefficienter ikke op i hele tal så der ganges med 2. Der fås så:
5 Hg2(2+) + 2 MNO4- --> 10 Hg2+ + 2 Mn2+
Ladningen på venstre og højre side bliver så:
V: +8
H: +24
så der indsættes 16H+ på venstre side:
5 Hg2(2+) + 2 MNO4- + 16 H+ --> 10 Hg2+ + 2 Mn2+
For at det skal gå helt op ses det at der mangler 8 vandmolekyler på højre side:
5 Hg2(2+) + 2 MNO4- + 16 H+ --> 10 Hg2+ + 2 Mn2+ + 8 H2O
nemt ik'
Skriv et svar til: Kviksølv i urin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
