Fysik
kernefysik
14. august 2006 af
Ahmad0000 (Slettet)
Jeg skal beregne antallet af Cs-137 kerner. Opgaven lyder på:
Den radioaktive isotop Cs-137 henfalder ved beta minus henfald med halveringstiden 30,17 år. massen af radioaktive kerner er m= 2,00*10^-9 g.
antallet af Cs-137 kerner har jeg regnet ud som følge:
M= 2,00*10^-9 g => n= m/M
=> 2,00*10^-9 g / 137 g/mol
= 1,4599*10^-19 mol
N = n * NA = >
1,4599 *^10-19 * (6,02* 10^23 mol minus i første)
= 87885,98 g/mol
er dette korrekt ?
Den radioaktive isotop Cs-137 henfalder ved beta minus henfald med halveringstiden 30,17 år. massen af radioaktive kerner er m= 2,00*10^-9 g.
antallet af Cs-137 kerner har jeg regnet ud som følge:
M= 2,00*10^-9 g => n= m/M
=> 2,00*10^-9 g / 137 g/mol
= 1,4599*10^-19 mol
N = n * NA = >
1,4599 *^10-19 * (6,02* 10^23 mol minus i første)
= 87885,98 g/mol
er dette korrekt ?
Svar #1
14. august 2006 af Penoer (Slettet)
Nu kan jeg ikke lige huske, om det er sådan formlerne ser ud eller ej. Men det er ser utrolig rigtig ud, dog er resultatet nok nærmere stk. end g/mol.
Jeg har altså ikke efterprøvet dine tal, så jeg ved ikke om du har lavet en tastefejl!
Jeg har altså ikke efterprøvet dine tal, så jeg ved ikke om du har lavet en tastefejl!
Skriv et svar til: kernefysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
