Fysik
"Begreber"
15. august 2006 af
Bjarkee (Slettet)
Hej,
Nogle der kan definerer følgende "begreber":
1) Hastighed
2) Accelration
På forhånd tak
Bjarkee
Nogle der kan definerer følgende "begreber":
1) Hastighed
2) Accelration
På forhånd tak
Bjarkee
Svar #1
15. august 2006 af -Zeta- (Slettet)
1) Hastighed er et udtryk for, hvor lang distance et objekt i bevægelse tilbagelægger pr. enhed tid.
hastighed = distance/tid
2) Acceleration er ændring af hastigheden pr. tidsenhed.
Vektor(a) = Vektor(dv)/ Vektor(dt)
hastighed = distance/tid
2) Acceleration er ændring af hastigheden pr. tidsenhed.
Vektor(a) = Vektor(dv)/ Vektor(dt)
Svar #2
16. august 2006 af sontas (Slettet)
#1 umiddelbart giver det ikke nogen mening at snakke om en tidsvektor ;). Men definitionen på acceleration er :
vektor(a) = vektor(dv)/dt
eller
a = lim (deltav/deltat)
for deltat => 0
Accelerationenen er altså noget, der HELE tiden ændrer sig, og er derfor kun defineret præcist for meget små intervallet af t, med mindre man taler om middelværdier eller lign.
vektor(a) = vektor(dv)/dt
eller
a = lim (deltav/deltat)
for deltat => 0
Accelerationenen er altså noget, der HELE tiden ændrer sig, og er derfor kun defineret præcist for meget små intervallet af t, med mindre man taler om middelværdier eller lign.
Skriv et svar til: "Begreber"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
