Matematik

Bogstavs regning

19. august 2006 af figaro8 (Slettet)
hej... selvom vi ikke har haft om det ordentligt endnu, kunne jeg godt tænke mig at lære bogstavs regning. Så det er altså af egen fri vilje jeg spørger : nogen herinde som på en let måde, uden de besværligste betegnelser, altså på en meget enkel og simpel måde (som det nu kan forenkles), kan forklare mig hvordan man regner med bogstaver?? fx sådan en fætter her: 5a - (2a+3b) =

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Bogstavsregning er i reglen ret simplet. Det gælder oftest om blot at reducere udtryk, eller isolere enkelte bogstaver.
Det udtryk du selv giver, kan f.eks. reduceres til 3a-3b.

Når man regner med bogstavregning, er dey yderst vigtigt, at huske på sine regneregler. Man skal altid tage sig af parenteser først, f.eks.. Ellers kender du sikkert til regningsarternes hieraki.
Når der er et minus foran en parentes, skifter udtrykkene i parentens fortegn. Så det udtryk du gav os kan løses på denne måde:
5a - (2a+3b) = 5a - 2a - 3b = 3a - 3b.

Noget du ikke forstår, så spørg endelig. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2006 af dnadan (Slettet)

Du regner den på samme måde, som du regner med tal:
Hvis det nu var tal:
5*2 - (2*2+3*2) = 5*2 -2*2-3*2 = 10-4-6=0

Hvis du nu regnede med bogstaver havde det set sådan ud:
5a - (2a+3b) = 5a -2a-3b = 3a-3b=3(a-b)

Den eneste forskel, er bare måden resultatet bliver, når man har tal, så kan man trække tingene sammen, så du ender ud med en talværdi, men med bogstaver ender du ud med en lidt mere indviklet version...

Det er måske ikk lige den bedste forklaring, men spørg hvis du er tvilv om noget...

Prøv nu f.eks. at regne 3a-b+(2b-3a)+2a+5b-(2b-3a)+4(6b-2a)

Du skal bare kunne dine parentes regler for at regne den der:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2006 af Sinatra (Slettet)

Se først på parantesen. Den har et negativt fortegn og derfor skal der være omvendt fortegn inde i parantesen.

Så nu står der:
5a-2a-3b
Så regner du først a'erne og bagefter b'erne:
5a-2a=3a
Da der kun står b et sted sker der ikke noget med det. Samlet bliver det:
5a-(2a+3b)=
5a-2a-3b=
3a-3b

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2006 af Sinatra (Slettet)

Hader når tråden vokser mens man skriver. Der var vist ikke brug for mit indlæg alligevel...

Svar #5
19. august 2006 af figaro8 (Slettet)

2# giver den = 4a + 6a + 7a * 4b??

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2006 af dnadan (Slettet)

#5 Nej, du må ha lavet en fejl i udregningerne...
Husk reglerne:
(a+b)=a+b
-(a+b)=-a-b
-(-a-b)=a+b
2(a+b)=2a+2b


Skriv dine udregningerne ind, så kan jeg se hvor fejlen er...

Svar #7
19. august 2006 af figaro8 (Slettet)

nåå.. havde glemt en af dine regler... jeg prøver lige igen..

: 3a - b + (2b - 3a) + 2a + 5b - (2b-3a) + 4 (6b + 2a) = 3a - 2b + 2b + 3a + 2a + 5b - 2b + 3a + 4 * 6b - 2a = 2ab + 5ab + 7ab - 5ab + 4 * 4ab = 7ab + 2 ab + 8 ab

er lidt i tvivl om det er korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2006 af dnadan (Slettet)

Hmmm hvis vi nu tager:
3a - b + (2b - 3a)
2a + 5b - (2b-3a)
4(6b + 2a)
hver for sig, prøv nu at bruge reglerne jeg skrev i #5, måske vil dette gøre det lidt nemmere for dig, end et stort stykke..

Svar #9
19. august 2006 af figaro8 (Slettet)

3a - b + (2b - 3a) = 3a - 2b + 2b + 3a.. og hvad gør jeg såå.. hmm hvornår skal de lægges sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. august 2006 af dnadan (Slettet)

Hvordan kan du få:
3a - b + (2b - 3a) = 3a - 2b + 2b + 3a

Husk nu parantes reglen:
(a+b)=a+b

Dermed bliver det:
3a - b + (2b - 3a) = 3a-b+2b-3a =3a-3a-b+2b=0a+1b=b

Tænk sårn: Dem med samme 'enhed' lægges samme, altså dem som f.eks har a tilfælles lægges sammen...

Svar #11
19. august 2006 af figaro8 (Slettet)

2a+5b - (2b-3a) = 2a+5b - 2b-3a = 2a - 3a - 5b + 2b = 1a - 7b = 6ab

sådan??

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. august 2006 af dnadan (Slettet)

#11 Du laver en del fejl:
- (2b-3a) huske reglen med en minus parentes, tingene inden i parantesen skifter fortegn..

Du må ikke lægge b og a sammen kun hvis der står f.eks. 6ab+2ab så er det 8ab

Hvis det nu var: 6a+2b, så kunne den ikk gøres pænere...

Prøv nu igen at løse opgaven...

Svar #13
19. august 2006 af figaro8 (Slettet)

okay... = 2a+5b - (2b-3a) = 2a + 5b - 2b+3a = 2a + 3a - 5b-2b = 5a - 3b

er den nu korrekt:)?

Svar #14
19. august 2006 af figaro8 (Slettet)

4(6b+2a) = 4 * 6b + 2a = 24b + 2a

er den korrekt??

hvis jeg ligger dem alle sammen = 0a + 5a + 2a - 5b + 1b + 24b = 7a - 30b

er det resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. august 2006 af dnadan (Slettet)

#13 Du er meget tæt på nu, men du har lavet en fortegnsfejl:
2a + 5b - 2b+3a = 2a + 3a -(her skulle have stået +!) 5b-2b

#14 Prøv lige at kigge på dine fortegn igen, du har desværre ikk helt styr på dem endnu, men det skal nok komme:)
Du har også glemt at gange 4 ordenligt ind i parentesen, alle led skal ganges(dvs. hvis det nu stod 2(a+b) så vil de sige: 2(a+b)=2*a+2*b

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. august 2006 af Duffy

#13:

Ikke korrekt (fortegns-fejl - prøv igen).


#14:

4(6b+2a) = 4 * 6b + 2a = 24b + 2a

Hvorfor må 2a ikke blive ganget med 4 ?

Brug den distributive lov!!



hvis jeg LÆGGER dem alle sammen SAMMEN = 0a + 5a + 2a - 5b + 1b + 24b = 7a - 30b

...er ikke korrekt. prøv igen



Duffy

Svar #17
19. august 2006 af figaro8 (Slettet)

2a+5b - (2b-3a) = 2a + 5b - 2b+3a = 2a + 3a + 5b - 2b = 5a + 3b

4(6b+2a) = 4 * 6b + 2a = 24b + 8a

det hele lagt sammen = 0a+ + 5a + 8a = 13a + 1b + 3b + 24b = 28b = 13a + 28b

er det rigtigt?




Brugbart svar (0)

Svar #18
19. august 2006 af dnadan (Slettet)

#17 Hmmm du har lavet en fejl et sted... Men kan ikk lige overskue hvor fejlen ligger lige nu men, men prøv du at lede lidt efter fejlen.

Her har du i hvert fald svaret:
3a-b+(2b-3a)+2a+5b-(2b-3a)+4(6b-2a) =
28b - 3a



Brugbart svar (0)

Svar #19
19. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

3a-b+(2b-3a)+2a+5b-(2b-3a)+4(6b-2a)
=
3a-b+2b-3a+2a+5b-2b+3a+24b-8a
=
28b - 3a

Brugbart svar (0)

Svar #20
19. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Ved de to første parenteser benytter du, at du "bare" kan opløse en plus-parentes uden videre, og at du ved en minus-parentes skifter fortegn.

Ved den sidste parentes bruger du:

x(a+b) = xa + xb

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 47 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.