Matematik

omskrivning

22. august 2006 af Einsteinium (Slettet)
øhh bøh kan nogen omskrive

(1/sqrtx)*e^x + 2sqrtx*e^x til
(1/sqrtx)(1+2x)e^x

eller har jeg bare keglet i det før?

Svar #1
22. august 2006 af Einsteinium (Slettet)

really gotta get on with that assignment.............

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Erstat sqrt(x) med x/sqrt(x) i den første linie.

Svar #3
22. august 2006 af Einsteinium (Slettet)

jeg kan da ikke bare sætte noget andet ind.. Det er meningen det skal blive det samme, ellers har jeg differentieret 2sqrtx*e^x forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#3,

Kan du se, at sqrt(x) = x/sqrt(x)? (når x ikke lige er 0, men det er x ikke i opgaven)

Derfor kan du erstatte sqrtx med x/sqrtx.

Herfra skulle resten af omskrivningen være lige ud af landevejen

Svar #5
22. august 2006 af Einsteinium (Slettet)

det er sgu da ikke det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#5,

sqrtx = x^½

x / sqrtx = x^1 / x^½ = x^(1-½) = x^½

Jo, det er helt sikkert det samme (undtagen for x=0).

Svar #7
22. august 2006 af Einsteinium (Slettet)

så...
8/sqrt8 = sqrt8 ???????????????????????????????????????????????????????

Svar #8
22. august 2006 af Einsteinium (Slettet)

hm. ja.. det fatter jeg ikke. Men, det ved man sku da ikke, gør man? Jeg skulle eftersigende have lavet opgavet før og det der synes jeg er sort.

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2006 af Waterhouse (Slettet)

Ja.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svar #10
22. august 2006 af Einsteinium (Slettet)

LOL jeg er en spasser.. haha. synes stadig der er sort.

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. august 2006 af Waterhouse (Slettet)

Jo, det ved man helt bestemt (hvis man tænker lidt over det, eller læser #6).

Svar #12
22. august 2006 af Einsteinium (Slettet)

Undskyld min opførsel i forummet, og tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Velbekom :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
22. august 2006 af Duffy

En lille let sidebemærkning:

x/sqrt(x) gælder kun for x>0

Skriv et svar til: omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.