Matematik

Integral regning

22. august 2006 af wiesel (Slettet)
Er lidt i tvivl om det her er integral regning men nu må vi se.

1)

Om en diffenrentiabel funktion f oplyses at

f'(x) = 3x^2 - 12x + 12

Det oplyses desuden at linien med ligning y = 5 er tangent til grafen for f.

Bestem en regneforskrift for f.

2)

Bestem en stamfunktion til f(x) = 4x + 10
Bestem dernæst den stamfunktion til f der har linien med ligning y = -2x + 5 som tangent.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2006 af Einsteinium (Slettet)

Du integrerer f´(x), så får du f(x) !

Samme i 2) og så skal du regne baglæns tror jeg.. du ved at f'(x) er hældningskoefficienten..

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Det er skam integral regning - så du kan roligt gå igang med at regne de to opgaver.

Hint: Du skal bruge oplysningen om tangenten til at bestemme den konstant, der dukker op, når du bestemmer stamfunktionen.

Svar #3
22. august 2006 af wiesel (Slettet)

i 1) får jeg den så f(x) = x^3-6x^2+12x, men der er y = 5 ikke tangent til.

Svar #4
22. august 2006 af wiesel (Slettet)

du mener konstanten k ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2006 af Einsteinium (Slettet)

jeg kan ikke læse.. troede bare der stod "jeg er i tvivl med det her integrale regning"....
sry

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#4,
Ja, jeg mener konstanten k - som du mangler i #3. Du mangler netop at bestemme k, så y=5 er tangent.

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2006 af dnadan (Slettet)

#3
Du mangler konstanten k
Først siger du f'(x)=0(hvorfor 0?)
Hermed har du en x-værdi, samt en y-værdi(hvad er den?)

nu har du så:
f(x) = x^3-6x^2+12x+k
indsæt punktet i funktionen og isoler så k

Det er stort set samme princip i 2)

Svar #8
22. august 2006 af wiesel (Slettet)

hmmm... #7 kan ikke lige få den til at passe i 2)

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2006 af dnadan (Slettet)

sig f(x)=-2
sæt den fundne x-værdi ind i tangent ligningen og find y-værdien.
Integrer og find så k værdien, ligesom i 1)

Skriv et svar til: Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.