Matematik

Cirklens ligning

24. august 2006 af sdj (Slettet)
Hej! Håber nogen kan hjælpe med med dette stykke:

Beskriv ligningen:

x^2+10x+y^2-8y+40 = 0

For at jeg kan bruge cirklens ligning (x-a)^2+(y-b)^2=r omskirver jeg ligning ved hjælp af "completing the spuare"-metoden: x^2+kx = (x½k)^2-(½k)^2. Nu ser ligningen således ud:

(x+5)^2-25+(y-4)^2+24=0

Dette laver jeg om til:

(x+5)^2+(y-4)^2=1

Er alt dette rigitgt? Og hvad gør jeg herfra ?

Håber i kan hjælpe mig:)

Svar #1
24. august 2006 af sdj (Slettet)

Hov, glemte at skrive r^2 :P

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2006 af missjoy (Slettet)

Hej`sa
Så sætter du hele udtrykket under en kvadratrode også kan du se at de -5,4 er centrum, man skifter fortegn på dem. x,y er så et punkt på cirklen

Svar #3
24. august 2006 af sdj (Slettet)

#2 Det forstår jeg ikke helt?

Bliver det ikke bare:


(x+5)^2+(y-4)^2=1^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2006 af missjoy (Slettet)

Jo, det er facit, men hvis du sætter en kvardrat rod over udtrykket skal du ikke sætte r^2. sådan har jeg altid lært at skrive den, men din måde er helt sikker også rigtig nok..

Svar #5
24. august 2006 af sdj (Slettet)

Jep det er jeg med på nu! Mange tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2006 af Missbbj (Slettet)

Jeg kender ikke helt "completing the square" (eller også kan jeg ikke huske den), men jeg ville bruge kvadratsætningerne istedet.....bare til en anden gang...

Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.