Matematik
Hilfe, bitte :D
24. august 2006 af
Maria89006 (Slettet)
Opgaven lyder således:
Lydstyrken L, der måles i dB (decibel) af en lydbølge med lydintensitet I (målt i W/m^2) er bestemt ved L= 10*logI+ 120
a) Bestem lydstyrken for en violin med lydintensiteten 10^3 (W/m^2)og bestem lydintensiteten for en hvisken på lydstyrke 20 dB.
Jeg har bestemt lydstyrken for en violin, men mangler bare lige at bestemme lydintensiteten for en hvisken på 20 dB.
Hvordan gør' man lige det?
Skal man ikke omskrive formlen? But how?
:)
Lydstyrken L, der måles i dB (decibel) af en lydbølge med lydintensitet I (målt i W/m^2) er bestemt ved L= 10*logI+ 120
a) Bestem lydstyrken for en violin med lydintensiteten 10^3 (W/m^2)og bestem lydintensiteten for en hvisken på lydstyrke 20 dB.
Jeg har bestemt lydstyrken for en violin, men mangler bare lige at bestemme lydintensiteten for en hvisken på 20 dB.
Hvordan gør' man lige det?
Skal man ikke omskrive formlen? But how?
:)
Svar #1
24. august 2006 af Benjamin. (Slettet)
Brug:
exp_10(log_10(x)) = x
Eks.:
25 = 5·log_10(x) + 15
<=> 2 = log_10(x)
<=> exp_10(2) = 10^2 = 100 = exp_10(log_10(x)) = x
exp_10(log_10(x)) = x
Eks.:
25 = 5·log_10(x) + 15
<=> 2 = log_10(x)
<=> exp_10(2) = 10^2 = 100 = exp_10(log_10(x)) = x
Svar #2
24. august 2006 af mathon
som forklaret i #1:
exp_10(log_10(x)) = x eller
10^log(x)=x
.......................................
L=10*logI + 120
20=10*log(I) + 120
10*log(I)=20-120
log(I)=-10
10^log(I)=10^-10
I=10^-10 W/m²
I=0.1 nW/m²=100 pW/m²
Svar #3
24. august 2006 af Maria89006 (Slettet)
Okay mange tak skal I have.. Men hvordan skal man egentlig skrive det ind i Ti-interactive? Det er nemlig det jeg skal :S
Noget hjælp?
Noget hjælp?
Skriv et svar til: Hilfe, bitte :D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
