Matematik
Vektorer! (3.067)
26. august 2006 af
Hilano (Slettet)
Hej alle,
Jeg har stort set løst hele opg. 3.067 i bogen 'Eksamensopgaver i matematik'
Men det sidste driller lidt...
Jeg får af vide at C er et punkt der ligger på den linje, der går gennem P(-3,-4) og har retningsvektoren a = (1,2)
Bestem koordinatsættet til C i hvert af de tilfælde hvor arealet af trekant ABC = 30.
(x,y) = (-3,-4) + t * (1,2) = (-3+t,-4+2t)
Da punktet C ligger på linjen, må dens koordinater altså være
C = (-3+t , -4+2t)
Jeg vil så sætte den nummeriske determinant = 30 og isolere t
Men hvordan kommer jeg derfra til at kende C's koordinater?
På forhånd tak :)
Jeg har stort set løst hele opg. 3.067 i bogen 'Eksamensopgaver i matematik'
Men det sidste driller lidt...
Jeg får af vide at C er et punkt der ligger på den linje, der går gennem P(-3,-4) og har retningsvektoren a = (1,2)
Bestem koordinatsættet til C i hvert af de tilfælde hvor arealet af trekant ABC = 30.
(x,y) = (-3,-4) + t * (1,2) = (-3+t,-4+2t)
Da punktet C ligger på linjen, må dens koordinater altså være
C = (-3+t , -4+2t)
Jeg vil så sætte den nummeriske determinant = 30 og isolere t
Men hvordan kommer jeg derfra til at kende C's koordinater?
På forhånd tak :)
Svar #1
26. august 2006 af Hilano (Slettet)
Tror egentlig jeg har fundet ud af det.
Kan det passe at t = +- 3,6
Og C dermed er
(0,6 , 3,2)
eller
(-6,6 , -11,2) ?
Kan det passe at t = +- 3,6
Og C dermed er
(0,6 , 3,2)
eller
(-6,6 , -11,2) ?
Skriv et svar til: Vektorer! (3.067)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
