Matematik

Integralregning

27. august 2006 af Frank88 (Slettet)
Nu har jeg kigget mig blind på denne opgave så tænkte på om nogen ville hjælpe mig lidt igang:

1)
To funktioner f og g er givet ved.
f(x)=x(2lnx+1 og g(x)=x^2*lnx

Gør rede for, at g er en stamfunktion til f.


2)
Gør rede for, at.

(ved ik hvordan jeg skal lave dette tegn der skal stå her men ligner idt et s)x^2e^x dx =x^2e^x-2xe^x+2e^x+k

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2006 af Benjamin. (Slettet)

1) Differentier g

2) Differentier x^2e^x-2xe^x+2e^x+k

Svar #2
27. august 2006 af Frank88 (Slettet)

ja men lad os tage opgave et.

g(x)=x^2*lnx

G(x)=2x*1/x , det giver jo ik ligefrem f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Hvordan differentierer du et produkt?

Svar #4
27. august 2006 af Frank88 (Slettet)

Så får jeg 2x*lnx+x^2*1/x

er der rigtigt eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2006 af mathon

(f*g)'=f'*g+f*g',
hvor
f(x)=x^2 og g(x)=lnx

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, og sidste led forkorter du og derefter sætter du x udenfor en parentes.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2006 af mathon

2x*lnx+x^2*1/x =2x*lnx+x=
x(2lnx+1)

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2006 af mathon

...og metoden får du rigtig brug for, når du differentierer x^2e^x-2xe^x+2e^x+k

Svar #9
27. august 2006 af Frank88 (Slettet)

Ja det er vel det samme bare lidt mere indviklet `?

S¨å må jeg jo sidde og rodde lidt med det når jeg niu har fået metoden, tusind tak for hjælpen!

Svar #10
27. august 2006 af Frank88 (Slettet)

Sidste spørgsmål i #7 hvor får man de +1 fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Du satte x udenfor en parentes.

Prøv selv at gange ind i parentesen. Så ser du at det passer.

Svar #12
27. august 2006 af Frank88 (Slettet)

Okay tak..

Ville lige bruge denne tråd til at få tjekket et resultat:

Bestem integralet
(x^3+X^3/2+e^x) dx.

Jeg får det til:

1/4*5/2*e^x(x^3+x^3/2+e^x) , er dette helt forkert ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. august 2006 af Waterhouse (Slettet)

Integralet til

x^3 + x^(3/2) + e^x dx

er

1/4*x^4 + 2/5*x^(5/2) + e^x

Svar #14
27. august 2006 af Frank88 (Slettet)

Også hvis der er de der parenteser ?

Mente jeg nemlig ik..

Svar #15
27. august 2006 af Frank88 (Slettet)

Hmm intet svar ?

dvs at, (x^6 + 7x^4 - 5) er:

1/7*x^7 + 7/5*x^5

eller.

1/7*7/5 (x^6+7x^4-5)


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

S(x^6 + 7x^4 - 5)dx =
1/7*x^7 + 7/5*x^5 - 5x + k

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.