Matematik

forskrift for potensudvikling

27. august 2006 af Montavr (Slettet)
Erfaringer for et busselskab viser, at når busprisen stiger med 10%, så falder passagertallet med 3%.
Det oplyses, at passagertallet pr. dag er 10.000, når prisen er 10 kr.

kan det i det hele taget betale sig at sætte busprisen op?, svaret har jeg fundet og ja det kan godt betale sig, men så kommer næste spørgsmål som er:

opstil en forskrift for potensudviklingen af passagertallet som funktion af busprisen.

og jeg ved ik hva jeg ska gøre her.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

a=log0,97/log1,1

b=10.000/10^a

Svar #2
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

kan du forklare det med flere udregninger og med tekst.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Du kender formlen
a=(logy2-logy1)/(logx2-logx1)?

Den kan ved hjælp af logaritmeregneregler omskrives til
a=log(y2/y1)/log(x2/x1).

I dit eksempel er y2/y1 = 0,97 (den falder 3%) og x2/x1 = 1,1 (den stiger med 10%).

Svar #4
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

ok ja nu forstår jeg.. men man kan også godt bruge tal i stedet for 0,97 og 1.1 ik?.. altså som 9700 og 11000

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Ja.

Svar #6
27. august 2006 af Montavr (Slettet)

okey men er det så rigtigt det her til at finde a : a=(log(9700)-log(10000))/(log(11)-log(10))

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, der er rigtigt.

Skriv et svar til: forskrift for potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.