Biologi

Slankekur

28. august 2006 af sølvskål (Slettet)
Her er en opgave jeg bare overhovedet ikke forstå.

"brug hver dag 50g minarine (fedtfattig magarine) i stedet for 50 g smør på brødet"
Anvend følgende oplysninger til besvarelsen af sprgs. a.
50g smør indeholder 40 g fedtstof.
50g minarine indeholder 15 g fedtstof.
1g fedtstof fra føden giver nedbrydning 7,5 kcal pr.g = 31,5 kJ pr. g.

a.) beregn, hvor meget en person rent teoretisk vil kunne tabe sig i løbet af et år ved denne slankekur. Det forudsættes, at personen ikke ændrer sin levevis, og at det daglige energiforbrug forbliver uændret. Anfør udregninger som led i besvarelsen.

Hjælp mig så er I flinke. jeg skal have lavet en masse opgaver om det, men den her kan jeg bare ikke finde ud af.


mvh. mig :)

Svar #1
28. august 2006 af sølvskål (Slettet)

Slet ingen der kan hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2006 af Dust (Slettet)

25 g fedt mindre per dag = 9,125 kg per år. I virkeligheden vil tallet være mindre, da en del af fedtet passerer uoptaget gennem mave-tarmkanalen.

Jeg går ud fra, at oplysninger om fedtnedbrydning skal bruges i senere deltopgaver.

Svar #3
29. august 2006 af sølvskål (Slettet)

#2 hvordan regnede du det ud?

Svar #4
29. august 2006 af sølvskål (Slettet)

#2
Kan det virkelig passe, at man bare skal sige 40 g - 15 g = 25 g pr. dag ?

Skal man slet ikke bruge det der kcal til noget ?

Svar #5
29. august 2006 af sølvskål (Slettet)

Der er kun et spørgsmål mere til den opgave nemlig, og det lyder :

Forklar, hvorfor mange ernæringseksperter anbefaler danskerne at skære ned på indtageslsen af især dyrisk fedt.

Har det noget med det at gøre ?

Svar #6
29. august 2006 af sølvskål (Slettet)

Ved du det ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2006 af Dust (Slettet)

Hvis man antager, at alt det optagne fedt bliver aflejret som fedt i kroppen igen, kan jeg ikke på stående fod se, hvad man skal bruge de ekstra oplysninger til. Du kan dog bruge det til at regne ud, hvor kalorier (eller Joule) færre, man indtager per dag, men det er jo ikke det, der bliver spurgt om (med mindre du har en eller anden slags omregningsfaktor, der kan binde manglende kalorier sammen med vægttab).

Men du kan sammenligne det mindskede energi-indtag (25 g * 31,5 kJ/g = 787,5 kJ/dag) med et almindeligt menneskes daglige energiindtag (f.eks. 10.000 kJ/dag, prøv at slå det op). Så kan du se, at bare det at skifte til minarine kan skære 7-8% af energiindtaget.

Svar #8
29. august 2006 af sølvskål (Slettet)

#7
Jeg kan udemærket godt se hvad du mener, og det lyder jo til, at du har forstand på det.
har snakket med en fra min klasse, og han havde regnet det med, på en eller anden måde, og fik resultatet til 11 ca. Men kan godt se hvad du mener.


Svar #9
29. august 2006 af sølvskål (Slettet)

Jeg har nogle flere opgaver for til fredag, som jeg har problemer med. Er det noget du evt. kan hjælpe mig med? Du kan få min mail /msn hvis du vil. altså bare hvis du gider og har tid . :)

Er nemlig først lige begyndt at have biologi og er rimelig sikker på at komme op i det til eksamen, så ku være dejligt med lidt hjælp til disse opgaver.

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2006 af Dust (Slettet)

Bare læg dem op her, jeg kigger forbi ret ofte (og se kan andre også se med). Og pas nu på, det kan jo være jeg tager fejl ;)

Svar #11
29. august 2006 af sølvskål (Slettet)

#10
Jeg har lige lagt en ny ind nu. Proteinfordøjelse.
:)

Skriv et svar til: Slankekur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.