Matematik

gøre rede for???

29. august 2006 af ASLAK (Slettet)
gøre rede for, at der findes en konstant k, så:

(x^2+x+1)/(x+1)=(x^2-2x-2)/(x+1)+ k ,
og bestem konstanten??


er der nogen der kan komme med et forslag, til hvad jeg kan starte med at gøre????

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2006 af ibibib (Slettet)

Gang med x+1.
Forudsæt at x<>-1.

Svar #2
30. august 2006 af ASLAK (Slettet)

ok..

så får jeg:

x^2+x+1 = x^2-2x-2+k

skal jeg så bare isolere k???

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2006 af ibibib (Slettet)

Hvorfor blev k ikke ganget med x+1?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2006 af mathon

#3 suppleret:
når du ganger med (x+1)= på begge sider af lighedstegnet:
[(x^2+x+1)/(x+1)]*(x+1)=[(x^2-2x-2)/(x+1)+ k]*(x+1),
skal hvert led i den firkantede parentes på højre side ganges med (x+1)!

(a+b)*c=ac+bc!

Svar #5
31. august 2006 af ASLAK (Slettet)

okay...

kan det så passe at man til sidst får:

(3x+3)/(x+1)=k

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2006 af ibibib (Slettet)

Næsten. k skal jo være en konstant, dvs. at x'erne skal kunne forkortes væk.
Prøv at sætte 3 udenfor en parentes i tælleren.

Svar #7
31. august 2006 af ASLAK (Slettet)

nårh ja....så får jeg k=3

men for at gøre rede for, at der findes en konstant k, så:

(x^2+x+1)/(x+1)=(x^2-2x-2)/(x+1)+ k

skal jeg så ikke bare sætte 3 ind alle de steder hvor der står x og k..

fordi så giver det nemlig 13/4 på begge sider af lighedstegnet???

Svar #8
31. august 2006 af ASLAK (Slettet)

nogen forslag???

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2006 af mathon

det er k, som er 3 og ikke x.
...derfor kun sætte 3 ind for k.

Skriv et svar til: gøre rede for???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.