Matematik

Afgrænsning?

30. august 2006 af Jelly (Slettet)
En funktion f er bestemt ved:

f(x)=(x+1)/(x^2+2x-3) x tilhører R\\{1,-3}

Koordinatsystemets førsteakse og andenakse afgrænser sammen med linjen x = -1 og grafen for f en punktmængde M.

beregn arealet M.

Mit problem er at x =-1 og førsteakse og andenakse ikke afgrænser et punktmængde.

Hvad skal jeg så gøre?

Se linket som jeg har tegnet den i:

http://peecee.dk/?id=1218

kan bare ikke se afgrænsningen.

Håber nogle vil hjælpe mig.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2006 af ibibib (Slettet)

Hvem har formuleret opgaven?

Mon ikke de mener x-aksen, y-aksen og grafen afgrænser et areal.

Svar #2
30. august 2006 af Jelly (Slettet)

opgaveformulering:

Koordinatsystemets førsteakse og andenakse afgrænser sammen med linjen x=-1 og grafen for f en punktmængde M.

Beregn arealet af M.

Mit problem ligger i at jeg ikke kan se afgrænsningen.

Håber nogle vil hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2006 af Mitton (Slettet)

Der har været hjælp til denne opgave for få dage siden. Prøv at søg efter den. Desuden ser din graf ikke ud til at være tegnet helt korrekt (præcis nok).

Svar #4
30. august 2006 af Jelly (Slettet)

Kan udmiddelbart ikke se noget galt med grafen. Får i andre en anden udseende af grafen eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Hvis du zoomer ind, f.eks. xmin=-1, xmax=0, ymin=-1 og ymax=0 fås et afgrænset område. Du har dog ret i, at x=-1 ikke er nødvendig for at afgrænse området, så opgaver ser ud til at være lidt misvisende. Jeg ville blot bruge dette område med en kommentar.

Svar #6
30. august 2006 af Jelly (Slettet)

Okay. Nu kan jeg godt se afgrænsningen efter at have zoomet.

Tusind tak

Skriv et svar til: Afgrænsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.