Matematik

hjælp til brøk

30. august 2006 af lottedenflotte (Slettet)
jeg skal forkorte de her 2 brøker, og det er jeg bare så dårlig til nogen der kan hjælpe eller give et hint??

1) -x^2+4 / 2x^2+2x-12

2) x-1 / 2x^2+4x-6

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2006 af eightx2 (Slettet)

Har I lært om faktoropløsning?

Svar #2
30. august 2006 af lottedenflotte (Slettet)

ja... meget kort.
men kan ikke rigtig lige se hvad jeg skal gøre her.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Opløs tæller og nævner hver for sig i faktorer.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2006 af mathon

hvis ax^2+bx+c=0 har 2 rødder, hvilket både 2x^2+2x-12=0 og 2x^2+4x-6=0 har,
kan der omskrives til
a*(x-r1)(x-r2) (hvor r1 og r2 er rødder).

Skriv et svar til: hjælp til brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.