Fysik

smeltevarme

04. september 2006 af bjerring (Slettet)
sidder lige og bikser med at isolere Lis i min ligning men kan ikke få den til at gå op

mis*Lis+mis*cvand*tisvand+mvand*cvand*tvand=0

håber i forstår hvad der skal stå det er lidt træls man ikke kan skrive formler rigtigt op herinde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2006 af martinrv (Slettet)

Start med at trække de to sidste led fra på begge sider af lighedstegnet og dividér derefter med m_is på på begge sider af lighedstegnet. Så har du L_is tilbage...
Håber, du forstår.
Skriv evt. det udtryk, du ender med ind her, så skal jeg tjekke det for dig.

/martinrv

Svar #2
04. september 2006 af bjerring (Slettet)

m_is*L_is = -m_is*c_vand*t_isvand+m_vand*c_vand*t_vand

L_is = -m_is*t_isvand+m_vand*c_vand*t_vand/m_is

er det det du mener

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Du trækker jo også leddet, der starter med m_vand, fra, så fortegnet skal også være minus der.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2006 af martinrv (Slettet)

Undskyld, jeg var nødt til at smutte.
Det bliver som følger:
mis · Lis + mis · cvand · tisvand + mvand · cvand · tvand = 0
<=>
mis · Lis = -mis · cvand · tisvand - mvand · cvand · tvand
<=>
Lis = (-mis · cvand · tisvand - mvand · cvand · tvand) / mis

Skriv et svar til: smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.