Fysik

en lille opgave...

04. september 2006 af sebb (Slettet)
Det er denne her opgave som jeg har lidt svært ve. Håber i ka hjælpe mig:

En kugle med radius 0,1m består af to lige store halvdelé. Den ene er lavet af glas, og den anden er lavet af plastic. De to materialer har følgende densiteter:
p_glas= 3g/cm^3 og p_plastic= 1,2g/cm^3

hvad vejer kuglen???

noge forslag hvad jeg kan starte med at gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2006 af vag (Slettet)

Start med at finde volumen af hele kuglen. Dernæst ved jo at halvdelen er af glas og den anden af plastic. Og så er det jo bare at gange ud. Ganske simpelt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2006 af mathon

rumfang_kugle: V=4/3*pi*r^3 ; r=10cm
hvoraf
V=4/3*pi*(10cm)^3=4000/3*pi*cm^3.

masse:
glas_del: 4000/3*pi*cm^3/2*3g*cm^-3=

plasticdel: 4000/3*pi*cm^3/2*1.2g*cm^-3=

samlet masse= ..............

Svar #3
04. september 2006 af sebb (Slettet)

masse:
glas_del: (4000/3*pi*cm^3)/(2*3g*cm^-3)= 698

plasticdel: (4000/3*pi*cm^3)/(2*1.2g*cm^-3)= 1745


kan det passe?...synes det lyder underligt

Svar #4
04. september 2006 af sebb (Slettet)

????

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2006 af KickAzz (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. (Du kommer til at dividere med densiteten i stedet for at gange). Følgende burde være korrekt:

V_total = 4/3 * pi * (10 cm)^3 =4188,79.. cm^3

V_plastic = 4188,79.. cm^3 / 2 = 2094,39.. cm^3

m_plastic = V_plastic * p_plastic = 2094,39.. cm^3 * 1,2(g/cm^3) = 2513,27 g

V_glas = 2094,39.. cm^3
m_glas = V_plastic * p_plastic = 2094,39.. cm^3 * 3,0(g/cm^3) = 6283,19g

Skriv et svar til: en lille opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.