Fysik

Bæreevne og opdrift

05. september 2006 af Danzka (Slettet)
Hey derude

Har fået stillet en opgave der ser således ud :

En flamingoplade har følgende mål: bredde 50 cm, højde 3 cm, dybde 100 cm samt densitet 0,02 g/cm3. Hvor stor en vægt kan man belaste flamingopladen med, hvis denne skal kunne flyde i hhv. vand (ρ = 1 g/cm3)
og sprit (ρ = 0,79 g/cm3)?


Lidt teori og praktiske oplysninger vil være en stor hjælp .!





Svar #1
05. september 2006 af Danzka (Slettet)

(rho = 1 g/cm3)
og sprit (rho = 0,79 g/cm3)?

Svar #2
05. september 2006 af Danzka (Slettet)

mit eventuelle bud ville være :

V af flamingopladen = 50 cm ∙ 3 cm ∙ 1000 cm = 15 000 cm3

F = V ∙ ρ ∙ G > F = m ∙ g = (mf – ml)

V ∙ ρ = mf + ml

Ml = 15000 cm3 ∙ 0,02 g/cm3 = 300 g

Belastning i vand = 15 000 cm3 ∙ 1 g/cm3 – 300 g = 14 700 g = 14 700 / 1000 = 1,47kg

Belastning i sprit = 15000 cm3 ∙ 0,79 g/cm3 – 300 g = 11550 g = 11550 / 1000 = 11,55kg


nogen andre bud ?

Svar #3
05. september 2006 af Danzka (Slettet)

Omskriver lige så det er til at læse :

V af flamingopladen = 50 cm * 3 cm * 1000 cm = 15 000 cm3

F = V * rho * G > F = m * g = (mf – ml)

V * rho = mf + ml

Ml = 15000 cm3 * 0,02 g/cm3 = 300 g

Belastning i vand = 15 000 cm3 * 1 g/cm3 – 300 g = 14 700 g = 14 700 / 1000 = 1,47kg

Belastning i sprit = 15000 cm3 * 0,79 g/cm3 – 300 g = 11550 g = 11550 / 1000 = 11,55kg

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2006 af mathon

Opdriften = tyngden af den fortrængte væskemængde (Arkimedes* Lov)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2006 af mathon

rumfang = 15dm^3

opdriften når flamingoen er nedsæket helt til oversiden
i vand=15dm^3*1kg/dm^3*9.8m/s^2=147N
da flamingo stort set ikke vejer noget, er spørgmålet: "Hvilken belastning (kg) har tyngden 147N?"

opdriften når flamingoen er nedsæket helt til oversiden
i sprit=15dm^3'...
"Hvilken belastning (kg) har tyngden ???N?"

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2006 af fjalokin (Slettet)

Ja du bruger arkimedes lov, så flamingoen har en opdrift på den fortrængte volumen (dvs dens egen volumen) * massefylden på den væske den ligger i * tyngdeaccelerationen.
Men så skal du huske at trække dens egen tyngde kraft fra, dvs dens masse gange tyngdeaccelerationen.

SÅ får du hvor stor en kraft den kan holde oppe.
For at finde massen som svarer til den kraftpåvirknig, dividere du bare med tyngdeaccelerationen..


Skriv et svar til: Bæreevne og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.