Matematik

Eksakt værdi integral

05. september 2006 af Merit-HB (Slettet)
Beregn eksakt og med 4 betydende cifre integralerne

Hvad menes der med dette. Jeg troede at generelt ville decimaler være fy fy når man skulle udregne eksakte værdier.

hvis der er nogle der gider og hjælpe mig til og se hvordan man udregner ud fra denne vejledning ville jeg værdsætte det.

opgave a) med denne vejledning

-1
S (x^2-7x+1)dx =
-3
-1
[1/3*x^3-3,5*x^2]
-3

Er det korrekt indtil videre ? og hvis der er nogle der kan hjælpe mig med hvordan jeg så skal regne den eksakte værdi ud med 4 cifre ville jeg værdsætte det

mit bud er

= 1/3*-3^3 - 3,5*-3^2 - (1/3*-1^3-3,5*-1^2)
= -9-31,5 + 1/3 + 3,5
= -33,6667

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2006 af jgthb (Slettet)

Jo, jeg gider godt hjælpe dig med AT se...
Her:

-1
S (x^2-7x+1)dx =
-3

-1
[1/3*x^3-3,5*x^2 +X ] =
-3

Herefter skal du huske, at du skal starte med den øvre grænse, altså F(-1)-F(-3) ikke omvendt:

1/3*(-1)^3-3,5*(-1)^2+(-1)-
(1/3*(-3)^3-3,5*(-3)^2+(-3)) =...

Angående den eksakte værdi og de fire cifrer er jeg ligeså rådvild som du.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2006 af Duffy

Den exakte værdi er

116/3



Duffy

Svar #3
05. september 2006 af Merit-HB (Slettet)

Duffy dit endelige svar 116/3

får du det via. mellemregningen

-1
[1/3*x^3-3,5*x^2 +X ] =
-3


eller skriver du det på en anden måde ?


specifikt tænker jeg på om stamfunktionen til -7x fx. eksakt ville blive skrevet som

-10,5/3x^2 ?

det kan godt være jeg vrøvler nu. det er ved og bliev lidt sent

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2006 af allan_sim

#0.
Det lille ord "og" er altafgørende her. Du skal angive resultatet på to måder. Første måde som eksakt resultat. Anden måde som afrundet resultat.

Svar #5
06. september 2006 af Merit-HB (Slettet)

# 4 AHA !! tak du det afklarede en del

jeg har et spørgsmål stadig.

til integralet

-1
S (x^2-7x+1)dx =
-3

når vi så skal regne videre er

-1
[1/3*x^3-3,5*x^2 +X ] =
-3

så rigtigt ?

og hvis det er rigtigt, hvordan får du så udregnet svaret til en brøk ?

jeg er ikke helt med på hvordan jeg får det regnet frem til både en brøk og et decimal svar.

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

-1
[1/3*x³-7/2*x²+x]
-3

er korrekt. Så skal du bare sætte ind og reducere. Du får så en brøk, og vha. lommeregneren får du et decimaltal.

Skriv et svar til: Eksakt værdi integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.