Matematik
takst stigning
06. september 2006 af
gittemaja (Slettet)
det antages at antallet af passagerer i HT som funktion af den gennemsnitlige billettakst kan beskrives ved en funktion f af typen f(x)=b*x^a
Hver gang taksterne stiger 10%, falder kundetallet med 3%. find a.. det er gjort.
x = takst
fx)= kundeantal
a= -0,32
Mit spørgsmål går på dette:
hvor stor en procentdel af passagererne må HT forvente at miste, hvis taksterne stiger med 19%?
og her er et til:
hvor mange procent vil HT's billetindtægt stige med, hvis takster stiger med 19%?
Hver gang taksterne stiger 10%, falder kundetallet med 3%. find a.. det er gjort.
x = takst
fx)= kundeantal
a= -0,32
Mit spørgsmål går på dette:
hvor stor en procentdel af passagererne må HT forvente at miste, hvis taksterne stiger med 19%?
og her er et til:
hvor mange procent vil HT's billetindtægt stige med, hvis takster stiger med 19%?
Svar #3
06. september 2006 af allan_sim
#1.
Måske er chancen større for svar, hvis du undlader at starte 4 tråde om den samme opgave...
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=251926
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=251880
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=251387
Måske er chancen større for svar, hvis du undlader at starte 4 tråde om den samme opgave...
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=251926
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=251880
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=251387
Svar #4
06. september 2006 af gittemaja (Slettet)
det er nummer 4.038 : ) i 'eksamensopgaver i matematik'
Svar #5
06. september 2006 af gittemaja (Slettet)
og allan - hvis du læste opgaverne (evt gad svare i stedet for) så kan du se at de ikke alle er om det samme
Skriv et svar til: takst stigning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
